[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]
Forma ø 30cm, příprava: 20 minut + 40 minut pečení
Suroviny:
Drobenka:
Postup:
Kompotované švestky nechte dobře okapat na cedníku. Pokud používáte čerstvé švestky, omyjte je a nechte oschnout. Do mísy odvažte mouku, oba cukry, sůl, prášek do pečiva a zamíchejte. Poté přidejte tvaroh, vejce i olej a lehkým zamícháním všechny ingredience spojte. Troubu předehřejte na 170 °C, formu vymažte olejem a vysypte moukou. Těsto nalijte do formy a rozetřete do stran. Na povrch naskládejte pokrájené švestky. Všechny ingredience na drobenku smíchejte. Podle potřeby můžete přidat pár kapek vody, abyste získali nestejnoměrné kousky. Drobenku nasypte na povrch švestek a koláč ihned upečte, asi 35 až 40 minut. Před vytažením špejlí zkuste, je-li těsto dost upečené. Koláč nechte před podáváním vychladnout.
Recept: časopis F.O.O.D.