[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]
Suroviny:
130 g hrubé mouky
250 g měkkého tvarohu
1 žloutek
špetka soli
čerstvé jahody
Na posyp:
rozehřáté máslo
moučkový cukr
nastrouhaný tvrdý tvaroh
Postup:
Z hrubé mouky, tvarohu, vejce a špetky soli vypracujte vláčné těsto. Těsto nechte chvilku odpočinout. Nesmí se vám ale lepit na prsty. Kousek těsta uštípněte, vytvarujte z něj placičku, zabalte do ní očištěnou čerstvou jahodu a uválejte z toho knedlíček. Z tohoto množství těsta vytvoříte asi 15 knedlíčků. Nakonec knedlíky vložte do vroucí osolené vody a vařte asi 12 minut.
Ovocné knedlíky jsou sázkou na jistotu, a to nejen u dětí. Pojďme nahlédnout do historie této sladké pochoutky.
Zdroj: Babiččina volba