[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]
4 vejce 450 g polohrubé mouky 1/2 balíčku prášku do pečiva 150 g cukru krupice 200 g změklého másla 800 g jablek 1 lžíce skořice 2 hrsti vlašských ořechů 150 g cukru moučka
Před samotným šleháním důkladně oddělte žloutky od bílků, nesmí se do nich dostat ani kousek, protože by sníh nezhoustl.
Bílky by měly být pokojové teploty a z čerstvých vajec, takže je nezapomeňte včas vyndat z lednice.
Jestliže chcete šlehání urychlit, můžete přidat špetku soli, kapku citronové šťávy nebo jablečného octa.
Ať už šleháte ručně nebo elektrickým šlehačem, vždy dbejte na to, aby metly byly zcela čisté.
Raději volte širší a mělčí mísu než vysoký úzký pohár.
Až si budete jistí, že je sníh opravdu vyšlehaný, můžete vzít nádobu, ve které ho připravujete, a otočit ji dnem vzhůru. Hotový sníh zůstane na svém místě.
U šlehání sněhu je důležitá intenzita, která by měla být co největší. Jestli šleháte ručně, snažte se ze všech sil a elektrického pomocníka zapněte na co možná nejvyšší výkon.
Pokud do bílků budete už při šlehání přidávat cukr, používejte extra jemný krupicový, ten předem přesně navážíte a budete ho přidávat postupně.