[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]
4 řezy, příprava: 30 minut
1 listové těsto500 g čerstvého špenátu1 červená cibule1–2 stroužky česneku2 vejce50 ml mléka100 g balkánského sýrasůl a pepř
Těsto rozválejte do velikosti o něco větší než forma na koláč. Špenátové listy spařte vroucí vodou, přebytečnou tekutinu vymačkejte. Rozložte na těsto, zasypte na kolečka nakrájenou cibulí a plátky česneku. Zalijte směsí z rozšlehaných vajec, mléka a nastrouhaného sýra. Dochuťte solí a pepřem. Pečte asi 25 minut v troubě předehřáté na 180 °C dozlatova.
Tip: Koláč můžete posypat také na nudličky nasekanými mandlemi.
ČTĚTE TAKÉ: Domácí svíčková - dokonale prověřená verze krok za krokem