[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]
Suroviny:
500 g vepřové pečeně
4 střední mrkve
1 cibule
2 lžíce oleje
250 ml zeleninového vývaru
špetka mletého kmínu
150 g mraženého hrášku
1 citron
sůl a mletý pepř
800 g brambor varného typu B
2 lžíce nasekané pažitky
2 lžíce nasekané zelené petrželky
2 lžíce olivového oleje
Postup:
Maso očistěte, zbavte přebytečného tuku a blan a nakrájejte na kostky velké asi 3 x 3 cm. Zeleninu očistěte, mrkev pokrájejte na kostky a cibuli na tenké plátky.
V pánvi s vyšším okrajem rozehřejte olej a na něm opečte maso ze všech stran dozlatova. Přidejte cibuli a po 3 minutách i mrkev. Nyní vše podlijte vývarem nebo vodou, osolte, opepřete a ochuťte kmínem. Přiklopte poklicí a duste 20 minut. Přidejte hrášek a ještě 5 minut provařte. Přimíchejte citronovou kůru a dochuťte pár kapkami šťávy a případně ještě dosolte.
Brambory dobře omyjte, případně oloupejte. Uvařte je v dostatečném množství osolené vody, aby byly lehce na skus. Slijte vodu, k horkým bramborám přidejte bylinky, olivový olej, špetku soli a pepře. Hrnec přiklopte přiléhající poklicí a dobře s ním zaklepejte, aby se vše promíchalo a trochu pomačkalo.
Zdroj: F.O.O.D., recepty.cz