[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]
Pokud jste si toto jídlo doteď dopřávali pouze při návštěvě české restaurace s pocitem, že by vám to doma zabralo moc času, přesvědčíme vás o opaku. Ušetřete čas koupí domácího knedlíku a zbytek zvládnete raz dva.
Suroviny:
Špenát
Postup:
Maso nakrájíme na větší kostky a smícháme v míse spolu s kmínem, cibulí a česnekem nakrájeným na kostičky. Osolíme a opepříme.
V pekáčku nebo pánvi rozpálíme sádlo a maso zprudka osmahneme. Až se zatáhne, podlijeme půl hrnkem vody a dáme do trouby péct na 200 °C. Prvních 20 min pečeme maso zakryté pokličkou, pak odkryjeme a pečeme ještě alespoň další hodinu.
Pokud je omáčka řídká, je potřeba ji zahustit. Rozmícháme lžíci hladké mouky v půl hrnku vody a nalijeme k masu.
Mezitím, co se peče maso, si připravíme špenát. Ten necháme alespoň trochu rozmrazit. V hrnci začínáme ohřívat prolisovaný česnek a poté vložíme špenát. Zakryté dusíme 15 minut na mírném ohni, osolíme a opepříme dle potřeby či ještě přidáme protlačený česnek navíc. Na posledních 5 minut zalijte smetanou na vaření.
Podávejte ihned s bramborovým knedlíkem.