[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]
Že vám mrkev nebo pastiňák připadají spíš jako suroviny vhodné k přípravě oběda než k nedělní kávě? Rozhodně se nebojte a do připravovaného těsta na bábovku je bez obav přidejte! Docílíte tak dokonale vláčného moučníku, který si oblíbí celá rodina.
Postup:
Vejce vyšlehejte s cukrem do husté světlé pěny, bude to trvat 3-5 minut. Vmíchejte skyr a rozpuštěné lehce zchladlé máslo. Namleté ořechy promíchejte s moukou, práškem do pečiva, sodou, skořicí a solí. Poté vsypte do vaječné směsi a zlehka promíchejte.
Očištěnou mrkev a pastinák nastrouhejte najemno a již jen zlehka vmíchejte do těsta. Formu na bábovku vytřete máslem a vysypte hrubou moukou. Pečte v troubě vyhřáté na 180 °C 50 až 60 minut. Propečení otestujte špejlí. Hotovou bábovku opatrně vyklopte, nechte zchladnout, krájejte a podávejte.
Recept: časopis F.O.O.D.