[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]
Blogerka Koko vám v tomto receptu ukáže, že sladké pečení nemusí být věda. Při dodržení přesného postupu zvládnete perfektní dobrotu dětem k snídani nebo vám k odpolední kávě.
Ingredience: (na formu o objemu 1300 ml)
Postup:
Oddělte šest žloutků od bílků. K těm přidejte trochu soli a za pomoci robota vyšlehejte tuhý sníh. Ten přemístěte do jiné mísy. Do nádoby robota přelijte žloutky, přisypte cukr krystal i vanilkový a pomocí balónové metly vyšlehejte do pěny. Než vznikne táhlý světlý krém, může to trvat i sedm až deset minut.
V rendlíku na plotně rozehřejte máslo a pomocí mašlovačky jím vymažte vnitřek připravené formy. Poté vysypte strouhankou. Do krému ze žloutků nalijte šlehačku a promíchejte pomocí stěrky. K jedné z připravených odměřených muk přimíchejte prášek do pečiva. Jemně promíchejte a po třetinách přimíchejte do krému všechny sypké složky. Když se vše spojí, tak jemně přimíchávejte všechen vyšlehaný sníh.
Borůvky smíchejte v misce se strouhaným kokosem a polovinu přimíchejte do těsta. Jeho polovinu poté vlijte do připravené formy. Do zbylého těsta přimíchejte zbytek borůvek s kokosem, promíchejte a vylijte opět do formy. Díky tomu se v průřezu bábovky lesní plody lépe rozmístí a nestačí všechny klesnout.
Vložte do předem předehřáté trouby na 170 °C zhruba na 60 minut. Bábovku po vyndání hned vyklopte a ideálně na mřížce nechte chladnout.