[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]
Zapečené chleby jsou obdobou oblíbeného chlebu ve vajíčku nebo populárních smaženek. Skvěle se k nim hodí pikantní hořčice nebo chilli omáčka a samozřejmě zeleninový salát. Recept je skvělý pro všechny, kteří nesnáší plýtvání jídlem a zbytky zpracovávají do posledního sousta.
Suroviny:
Postup:
Krajíce chleba lehce potřete olejem, rozložte na plech vyložený pečicím papírem a dejte do trouby předehřáté na 180 °C. Dorůžova opečte z obou stran. Mezitím nastrouhejte nahrubo všechny sýry, jarní cibulky pokrájejte na kolečka, petrželovou nať nasekejte nadrobno. V míse vidličkou prošlehejte vejce, osolte je a opepřete. Přidejte sýry, cibulku, petrželku a dobře promíchejte.
Předpečené krajíce vyndejte z trouby, lžící na ně navršte poctivé porce sýrové směsi, vraťte je do trouby a dopečte dozlatova, trvá to asi 10 minut.
Do tohoto receptu spotřebujete jakékoli sýry, které lze strouhat, dochucujte je podle toho, jak moc jsou slané. Do směsi můžete vmíchat i nasekanou pažitku, koriandr, tymián, bazalku… Zkrátka svou oblíbenou bylinku, která už nemusí být v té nejlepší kondici. Stejně jako chléb.
Zdroj: časopis F.O.O.D.