Maminka.czRecepty

RECEPT: Zapečené klobásky s rychlým zelným salátem

Simona Procházková 27.  5.  2023
Tento pokrm je velmi snadný, rychlý a také všeobecně oblíbený. Základem jsou šťavnaté grilovací klobásky zapečené v pivním těstíčku. Když je doplníte salátkem z kysaného zelí, vydatná večeře nebo super pohoštění pro posezení s přáteli je na světě během chvilky.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Suroviny:

3 červené cibule

1 lžíce másla

16 grilovacích klobásek

1/2 svazku čerstvého tymiánu

3 vejce

150 ml piva

150 ml mléka

1 lžíce dijonské hořčice

120 g hladké mouky

sůl a mletý pepř

Na salát:

500 g kysaného zelí

1 červená cibule

hrst čerstvého kopru

3 lžíce olivového oleje

Klepněte pro větší obrázek

Postup:

Cibule oloupejte a nakrájejte na klínky. Zapékací mísu vytřete máslem, rozložte do ní klobásky, mezi ně dejte cibuli a tymián. Mísu vložte do trouby předehřáté na 200 °C a pečte15 až 20 minut.

Do mixéru si mezitím dejte vejce, pivo, mléko, hořčici a mouku, osolte, opepřete a dobře promixujte. Směs nalijte na klobásky, vraťte do trouby a pečte ještě 30 minut.

Připravte si salát. Zelí slijte, pokrájejte a dejte do mísy. Cibuli nakrájejte na tenké klínky, kopr nasekejte. Vše přidejte k zelí, přilijte olej a promíchejte. Podávejte s klobáskami.

VIDEO: Recept: Mrkvový krém

Zdroj: F.O.O.D., recepty.cz

Témata: Recepty, Časopis F.O.O.D., jídlo, Vaření, Vaření pro rodinu, suroviny, oběd, vůně, Pokrm, Rychlý, Klobáska, Červená cibule, Máslo, Recept, Tymián, Kysané zelí, Večeře, Salát, Vejce

Video