[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]
Suroviny:
3 červené cibule
1 lžíce másla
16 grilovacích klobásek
1/2 svazku čerstvého tymiánu
3 vejce
150 ml piva
150 ml mléka
1 lžíce dijonské hořčice
120 g hladké mouky
sůl a mletý pepř
Na salát:
500 g kysaného zelí
1 červená cibule
hrst čerstvého kopru
3 lžíce olivového oleje
Postup:
Cibule oloupejte a nakrájejte na klínky. Zapékací mísu vytřete máslem, rozložte do ní klobásky, mezi ně dejte cibuli a tymián. Mísu vložte do trouby předehřáté na 200 °C a pečte15 až 20 minut.
Do mixéru si mezitím dejte vejce, pivo, mléko, hořčici a mouku, osolte, opepřete a dobře promixujte. Směs nalijte na klobásky, vraťte do trouby a pečte ještě 30 minut.
Připravte si salát. Zelí slijte, pokrájejte a dejte do mísy. Cibuli nakrájejte na tenké klínky, kopr nasekejte. Vše přidejte k zelí, přilijte olej a promíchejte. Podávejte s klobáskami.
Zdroj: F.O.O.D., recepty.cz