Maminka.czRecepty

RECEPT: Zapomeňte na školní jídelny. Tyto fazolové lusky na smetaně si zamilujete

Simona Formánková 2.  9.  2021
RECEPT: Zapomeňte na školní jídelny. Tyto fazolové lusky na smetaně si zamilujete
Kopr není zrovna tou nejvyhledávanější bylinkou. Za jeho pošramocenou pověst mohou ve většině případů školní jídelny. Vyzkoušejte ale, že v kombinaci se zelenými fazolkami, smetanou a vařeným vajíčkem si vaše chuťové pohárky zaručeně získá.

Kopr je v české gastronomii jednou z těch surovin, která žalostně potřebuje napravit reputaci. Vyzkoušejte tento recept a uvidíte, že s trochou péče a minimem námahy si toto jídlo zamiluje celá vaše rodina. Včetně dětí!

Suroviny:

  • 400 g zelených fazolek (čerstvé nebo mražené)
  • 1,5 lžíce nasekaného kopru (nebo dle chuti)
  • 1 ks cibule
  • 2 lžíce másla
  • 1 lžíce oleje
  • 50 g hladké mouky
  • 750 ml polotučného mléka nebo kombinace vývaru a smetany ke šlehání
  • sůl
  • 1 lžíce cukru krupice
  • ocet (dle chuti)
  • 3 vařená oloupaná vejce

Postup:

Na rozpuštěném másle s olejem osmažíme cibuli dorůžova. Fazolky krátce spaříme v osolené vodě a poté scedíme. Po osmažení cibuli zaprášíme moukou a za stálého míchání osmažíme světle růžovou jíšku.

Vše zalijeme mlékem, dobře rozmícháme, přidáme nasekaný kopr, spařené fazolky a vše krátce provaříme. Během vaření osolíme, osladíme a nakonec okyselíme dle chuti. Podáváme s vařeným vajíčkem. 

Témata: Recepty, Jídelníček, jídlo, Vaření pro rodinu, Děti a jídlo, Vaření, Školní jídelna, Kopr, Smetana, Recept, Vajíčko, Máslo, Kombinace, Cibule, Lžíce, Bylinky, Fazolka
Mohlo by vás zajímat
Je dětem špatně v autě? Nejlepší rady, jak nevolnosti zvládnout
Procházková Simona
Cestování
VIDEO: Životy slavných: Příběh jednoho génia - Albert Einstein
Juřicová Kristýna
žioty slavných
Na fotkách je vidí celý Londýn: Dost nerealistických očekávání, za své tělo po porodu se nestydíme!, říkají odvážné maminky
Mrázková Dita
Po porodu
Patricie Pagáčová se dočkala miminka. A má krásné jméno!
Víchová Tereza
Slavné maminky