[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]
Konzumace ryb v těhotenství je velmi důležitá, a to především díky obsahu omega-3 nenasycených mastných kyselin. Ty jsou důležitým zdrojem pro růst mozku a vývoj nervové soustavy miminka v bříšku. Takže je ideální zařadit ryby do jídelníčku alespoň dvakrát týdně.
Ale pozor, ne všechny ryby jsou v těhotenství vhodné. Zapomeňte například na žraloka, mečouna, makrelu, štiku nebo candáta. A také pokud jste milovnice sushi nebo uzených ryb, měla byste své chutě zahnat raději něčím jiným. Obecně jsou vhodnější menší druhy ryb, ale vždy je velmi důležitá příprava.
Doba přípravy: 30 minut Doba pečení: 10 minut NA 4 PORCE:
POSTUP: Rukolu dejte do mixéru, přidejte nasekaný česnek, trochu olivového oleje, sůl, pepř a vše důkladně rozmixujte. Pak vmíchejte mandle, citronovou kůru a ještě jednou krátce promixujte. Podle potřeby směs dosolte a dopepřete. Osušené filety jemně osolte a posypte citronovou kůrou. Z obou stran je opečte dozlatova. Ještě horké je potřete vrstvou pesta a přiklopte na pár minut pokličkou. Podávejte s kuskusem.