[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]
Na 4 porce budete potřebovat:
Postup:
Papriky opláchněte, nahoře u stopky seřízněte a vnitřní vlákna i se semínky vydlabejte. Quinou uvařte podle návodu. Na oleji orestujte na kolečka nakrájené jarní cibulky.
Vmíchejte quinou, osolte, opepřete, přidejte na kousky nakrájený sýr, na kolečka nakrájené olivy a nasekané bylinky. Hotovou směsí napěchujte papriky. Poskládejte je do pekáčku vymazaného olejem a pečte asi 30 minut v troubě předehřáté na 180 °C.
Na 4 porce budete potřebovat: 250 g jáhel 1 konzervu bílých fazolí 2 lžíce ovesných vloček 1 lžíci nasekané petrželky strouhanku podle potřeby sůl, pepř Postup: Fazole slijte a vyklopte je do mísy. Vidličkou je důkladně rozmačkejte. Přidejte uvařené jáhly, vločky, nasekanou petrželku a směs podle chuti osolte a opepřete. Důkladně promíchejte a nechte chvíli stát.
Pak vytvarujte placičky, obalujte je ve strouhance a skládejte je na plech vyložený pečicím papírem. Placičky dejte do trouby předehřáté na 180 °C a pečte je, dokud nezezlátnou. Podávejte se zeleninovým salátem a dipem ze zakysané smetany.
Čtěte také: Jáhly připravíte hravě na sladko i na slano. Jak je zařadit do jídelníčku?
Postup: Kuskus připravte podle návodu. Kapustičky vařte asi 20 minut v mírně osolené vodě, pak je slijte a ihned propláchněte ledovou vodou, aby si zachovaly svěží zelenou barvu. V hluboké pánvi nechte rozpustit máslo a opečte na něm cizrnu i nakrájené kapustičky. Přidejte lžíci tekutého medu, vše promíchejte a nechte mírně zkaramelizovat. Pak přidejte hotový kuskus a ještě jednou promíchejte. Každou porci na talíři ozdobte nasucho opraženými vlašskými ořechy.