Maminka.czČasopis Maminka

Maminka cestuje: Jaký věk dětí je nejnáročnější pro cesty letadlem?

Iva Petrovová 22.  6.  2022
…nemá děti, my je máme, neprodáme, sami si je vychováme! Akorát raději jindy než v den cesty. Při leteckém přesunu nebazírujte moc na pravidlech a přimhuřte obě oči, když to bude potřeba.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Létání s malými dětmi je údajně nejnáročnější mezi 12. a 18. měsícem. Aniž bych to věděla, letěla jsem zrovna v tomto období se synem třikrát – a vždy to zvládl skvěle. Při létání s dětmi totiž platí dvojnásob, že dítě je mnohem klidnější, když jsou v klidu i rodiče. Přečtěte si, jak cestu letadlem s batoletem zvládnout, a dokonce si to na letišti třeba i užít!

Jak s věcmi na palubu

Dobrou zprávou je, že letecké společnosti jsou při cestování s malými dětmi do dvou let poměrně vstřícné. Některé umožňují odbavené zavazadlo zdarma, jiné alespoň příruční zavazadlo na palubu navíc. I kočárek a další kus dětského vybavení (většinou autosedačku nebo cestovní postýlku) můžete téměř u všech společností odbavit bezplatně.

S sebou si můžete vzít i tekuté jídlo pro prcka, ať už kojenecké mléko, nebo různé ovocné kapsičky. Pouze u bezpečnostní kontroly vše vyndejte a upozorněte, že jde o dětské jídlo. Konkrétní množství raději dopředu ověřte na stránkách letecké společnosti, ale většinou není problém ani s tekutinami nad 100 mililitrů, jen projdou speciální kontrolou.

V pokračování pro předplatitele také najdete

Co na bolesti oušek

Kdy je lepší se létání vyhnout?

Jak zvládnou posun času

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa bez reklam na devíti webech.

Vyzkoušet za 1 Kč Více informací
Témata: Časopis Maminka, Cestování, jídlo, Tipy na výlet, Maminka cestuje, Tipy redakce, letadlo, Kojenecké mléko, srovnání, Nálepka, Maminka, Věk dětí, Tereza Sochorcová, Ucho, Letuška, Anna Ružičková, Děti, Eustach, Marie Groth, Létání