Maminka.czKam s dětmi

Redakční kudykam: Je to Peklo! A je tam krásně!

Alice Rossi 30.  7.  2016
Přemýšlíte, kam s rodinou vyrazíte na víkend? Třeba vás inspirují naše oblíbená místa, kam se zas a znovu s našimi dětmi vracíme. Tentokrát se o svůj tip s vámi podělí šéfredaktorka Alice Rossi.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Jet na víkend do Pekla je asi to nejlepší, co s dětmi můžete v horkém létě (vlastně i na jaře a na podzim) udělat. Je to nádherné místo, kde zapomenete na hluk velkoměsta. Ve zdejší Bartoňově útulně (peklonemecek.cz) se můžete nejen ubytovat, ale dát si i vychlazené místní pivo Primátor, zatímco vaše děti budou spokojeny na zdejším dětském hřišti nebo zabaveny prohlížením výstavy čertic a čertů.

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek


Ať už jste s kočárkem, nebo s batoletem, které miluje odrážedlo, bude vás bavit místní cyklostezka, která poklidně vede podél Metuje směrem na Náchod (cestou narazíte na příjemnou hospůdku Na Ostrovech). Jestli dojdete až do centra města, určitě nevynechejte kávu v hotelu Beránek (beraneknachod.cz) a pak už hurá na zdejší zámek, který je opředen spoustou legend.

Plány na neděli

Houbaření, nebo vyhlídka?

Jen pár kilometrů od Pekla (pravda, trošku do kopce, ale dá se popovézt autem) se nachází vesnička Dobrošov. Kromě rozhledny jsou tu velmi zachované vojenské bunkry z předválečné doby a zaručuji vám, že váš syn a vlastně i jeho otec budou nadšeni prohlídkou podzemních chodeb, kterými jsou bunkry propojené (pevnostdobrosov.cz).

Ať už jste s kočárkem, nebo s batoletem, které miluje odrážedlo, bude vás bavit místní cyklostezka.

 


Vy si zatím můžete dopřát zákusek na Jiráskově chatě (jiraskovachata.cz) a kochat se výhledy na Náchodský zámek a na nádrž Rozkoš, kam se ostatně můžete jet vykoupat. Cestu zpět veďte lesem, je tu houbařský ráj!

Ať si užijí děti i dospělí

Výlet do Polska

Hraniční přechod je jen co by kamenem dohodil do polských lázní Kudowa-Zdrój, kde je skvělý aquapark. Odpoledne si určitě zajděte do některé místní „smażalnie ryb“ (smazalnia-ryb.pl). Můžete si na zapůjčený prut ulovit rybku, kterou vám tu pak připraví s mrkvovým salátem.

Vyrazte s dětmi na výlet. Víkend láká do přírody
7 tipů, jak o víkendu zabavit děti a 5 navíc jen pro maminky
Témata: Časopis Maminka, Kam s dětmi, Maminka cestuje, Nádherné místo, Vyhlídka, Cyklostezka, Náchod, Aquapark, Reda, Jíra, Peklo, Houbaření, Zákusek, Jirásková, Beránek, Vesnička, Primát