Maminka.czKam s dětmi

Redakční kudykam: Rodinný park Mirakulum si užije celá rodina

Markéta Novák Matějková 29.  9.  2016
V Praze a přilehlém okolí je sice mnoho zajímavých míst, kam vyrazit s dětmi, ale jen dvě u našich dětí vedou na plné čáře. A to pražská zoo a potom rodinný park Mirakulum v Milovicích.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Udělat si výlet do Mirakula znamená sbalit sebe a děti na celý den. Pár hodin vám totiž rozhodně stačit nebude. Atrakcí a vyžití je tolik, že je možná za celý den ani všechny nestihnete.

Podzemní chodby pro malé nebojsy

Mirakulum se nachází asi 40 km od Prahy v bývalém vojenském prostoru v Milovicích. Dostupnost je tady skvělá. Vyrazit můžete vlakem nebo autem, park nabízí velkokapacitní parkoviště, takže nemusíte mít obavy, že byste nezaparkovali.

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek

Tento rodinný park je naprosto jedinečný a garantujeme vám, že se ani na chvíli nebudete nudit. Kromě obřích trampolín, bludiště,  tobogánů, originálních prolézaček, dřevěných hradů nabízí i zónu pro batolata v podobě megapískoviště, ale hlavně 750 metrů podzemních chodeb. No uznejte, to už je slušné vybavení…

V Mirakulu je skvělé, že všechno funguje. Takové základní věci, jako občerstvení na každém rohu, dostatek záchodů, atrakce od sebe nejsou zbytečně daleko... Když chcete, můžete se najíst někde úplně bokem od davu. Erika Pilátová, redaktorka

 

Pokud se rozhodnete prozkoumat zdejší podzemní, nezapomeňte si s sebou vzít baterky nebo ještě lépe čelovky. A také se připravte na to, že vás čeká trocha posilování. Zatímco vaše děti budou v podzemí radostně pobíhat, vy jim budete sotva stačit, protože běhat ve skrčené poloze není opravdu nic moc…

Relaxace, zeleň i vodní svět

Celý areál se rozprostírá na 10 hektarech obklopenými zelení. Přestože na těch největších atrakcích musíte počítat s tím, že tam bude docela narváno, není problém najít si zde klidné místečko, kde si můžete v klidu piknikovat a užívat si přírody. Park myslí i na rodiče s miminky, proto zde najdete i klidovou zónu pro uspávání dětí. Menší děti můžete také vzít do kontaktní zoo nebo do ptačího městečka.

V létě přijde vhod nově vybudovaný vodní svět, který byl z důvodu rozšiřování minulý víkend, když jsme zde s částí redakce vyrazili, uzavřen.

Co ještě stojí za zmínku, je kvalita občerstvení. Pokud si nevezmete domácí svačinky a nevyužijete piknikových zón, můžete si být jisti, že se zde dobře najíte.

Za nás je Mirakulum jedinečné místo, které si užije celá rodina. Otevřeno má jen od dubna do října, takže jestli to letos už nestihnete, na jaře jej doporučujeme zařadit do svých cestovatelských plánů.

 

Redakční kudykam: Je to Peklo! A je tam krásně!
Redakční kudykam: Grafička Marta nedá dopustit na Orlík
Redakční kudykam: Český Krumlov, láska redaktorky Eriky

 

Témata: Dovolená s dětmi, Kam s dětmi, Maminka cestuje, Celá, Minulý víkend, Mirakulu, Rodinný, Celá rodina, Vodní svět, Míra, Grafička, Bludiště, Základní věc, Mira, Reda, Celý areál, Podzemí, Park, Redaktorka, Par, Orlík, Erika Pilátová, ORL, Český Krumlov, Pár