Maminka.czPředškolák

Redakční tip: Historie nemusí být nudná aneb Byl jednou jeden král

Markéta Novák Matějková 1.  11.  2016
Stejně jako mé děti i já mám ráda výstavy, které jsou interaktivní a informace se dozvíme jinou formou než klasickým výkladem. Právě taková je i výstava v Galerii GUD Byl jednou jeden král Karel IV.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Na výstavu jsem vyrazila tentokrát jen s nejstarším synem - prvňáčkem Kryštofem a desetiměsíčním Matyáškem. Tříleťáček byl u babičky a i když si myslím, že by si výstavu užil s námi, tak jsem nakonec byla ráda, že jsem měla na starost neposedy jen dva.

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek
Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek

Kryštof totiž hned u pokladny odmítl průvodce s tím, že si výstavu projedeme sami. A tak jsem vyfasovala průvodcovské desky s instrukcemi zasazenými do příběhu o životě Karla IV. a vydala se užít si výstavu společně jen s mými kluky.

Děti se zábavnou formou dozvídají fakta z historie

Výstavou děti v příběhu provází šašek Karlík, díky kterému se malí návštěvníci seznámí s hlavními fakty spojenými s Karlem IV. Při tom všem plní nejrůznější úkoly. Cestují po české zemi, píšou brkem, vytvářejí vitráže, staví Karlův most... Díky těmto úkolům se dozvídají, jak to vypadalo v době tohoto nejvýznamnějšího českého krále a čím vším přispěl k rozvoji české země.

Ověřeno rodiči: Techmanii v Plzni si užije celá rodina se zvídavými dětmi od 3 let

Karel IV. se jim představuje nejen jako král, ale také jako učenec, hvězdář, stavitel nebo rytíř. Na začátku prohlídky se navíc děti mohou převléknout do dobových kostýmů rytíře nebo krále.

Za kolik a do kdy?

Celkem nám výstava zabrala necelou hodinku. Měli jsme štěstí, že jsme tam v tu dobu byli téměř jediní, takže jsme na vše měli dostatek času. Celkově je expozice hezky a zajímavě zpracovaná a vhodná i pro mladší předškoláčky.

Za nás výstavu doporučuji, takže pokud jste z Prahy jste nebo se zde chystáte třeba na blížící se vánoční trhy, Galerii GUD zařaďte do svého programu. Najdete ji totiž hned u Stroměstského náměstí. Výstava trvá až do 18. prosince. A ještě důležitá informace: Za vstupné jsme pro jedno dítě a jednoho dospělého zaplatili 170 Kč.

Byli jste někde, kde to stojí za to? Dejte nám o tom vědět na náš facebook nebo na email maminka@cninvest.cz.

Maminky blogují: Jak jsme zvládly 1. září  
Témata: Děti, Předškolák, Školák, Kam s dětmi, Maminka cestuje, Král, Historie, Karel IV, Hvězdář, Byt, Kiki, Sašek, Vánoční trh, Matyáš, Tip, Důležitá informace, Jed, Reda, Šašek, Karlík, Redakční tip, Karlův most, Matyáškem, Dobový kostým