Maminka.czReese Whiterspoon

Reese Witherspoon a její dcera Ava mají naprosto jedinečný vztah! Mám pocit, jako bychom spolu vyrůstaly, říká herečka

Simona Formánková 24.  5.  2022
Asi jen těžko byste hledali vzhledově podobnější matku s dcerou, než jsou herečka Reese Witherspoon a Ava Phillippe. Známé blondýnky však nepojí jen krásné oči a milý úsměv. Co je na jejich vztahu tak výjimečného? A kterou radu od své matky si vzala Ava k srdci a pevně se jí řídí?

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Stát se dobrým rodičem je náročná, přesto velmi obohacující disciplína. Pouto, které si s dítětem vytvoříte, je naprosto jedinečné. Nejinak tomu je i u známých tváří a celebrit. Příběh herečky Reese Witherspoon a její dcery Avy není v tomto směru výjimkou. Je jen důkazem, že rodiče mohou inspirovat své děti v mnoha věcech. A že v budoucnu budou dost možná ony inspirací pro nás samotné. 

Reese Witherspoon přivedla na svět dceru Avu, když jí bylo pouhých 23 let. Mnohokrát už přiznala, že to pro ni bylo velice náročné období, protože si připadala na všechno sama. Přestože měla našetřené do začátku nějaké peníze, nebylo to snadné. Žila krátce v Los Angeles, navíc daleko od své rodiny. Přiznala také, že se neměla na koho obrátit, proto pomoc a mateřské rady hledala v internetových diskusích.

Klepněte pro větší obrázek

Když bylo Avě 18 let, přemýšlela o její výchově Reese takto: "Mám pocit, jako bychom spolu vyrůstaly. Vidět Avu odcházet na vysokou školu pro mě bylo velmi emotivní a zároveň těžké." Herečka také prozradila, že si nikdy nedokázala představit, jak moc obtížné pro ni toto období bude. Musela si prý neustále připomínat, že se jí dcera vrátí domů. To ji přimělo se omluvit své vlastní matce, protože když šla Reese na vysokou, rozjela svou hereckou kariéru a domů už se nevrátila. 

Pro Avu navíc není snadné vypadat přesně jako její matka. Reese proto často prohlašuje, že je na svou dceru hrdá kvůli tomu, jak dobře se s tím vypořádává. Kdykoli Ava cítí, že je na ni vyvíjen tlak ze strany veřejnosti, řekne jí, aby si promluvila se Zoë Kravitz. Ta totiž vypadá přesně jako její matka Lisa Bonet, takže její situaci dost dobře rozumí. Reese se stala známou až v dospělosti, proto se do dcery nedokáže dost dobře vžít. 

Reese dala dceři do života moudro, kterým se Ava řídí: "Vše, co je v člověku krásné, je očima neviditelné." To si mladá dívka vzala k srdci a promítá to do všeho, co v životě dělá. Ava nazývá Reese svou „nejlepší přítelkyní, vzorem, roztleskávačkou a důvěrnicí“. A Reese je neuvěřitelně hrdá na mladou ženu, která se z její dcery stává. Říká, že je „přízemní“, odhodlaná, snaží se najít sama sebe a nebojí se zkoušet nové věci. To na ní obdivuje ze všeho nejvíc. 

Klepněte pro větší obrázek
Témata: Slavné maminky, Mateřství, Výchova, Rodičovství, Životy slavných, Dcera, Matka, herečka, Reese Whiterspoon, Vztah, Lisa Bonet, Reese Witherspoonová, Jedi, Los Angeles, Rada, Rees, Srdce, Reese Witherspoon