Maminka.czGalerie

Retro nábytek, céčka a legendární magneťáky. Takto si své pokojíčky pamatují "Husákovy děti"

Simona Formánková 12.  7.  2022
Stejný nábytek v domácnostech, totožné hračky v dětských pokojíčcích a ve většině případů i shodné oblečení. 70. a 80. léta v Československu byla specifická a dnešním dětem se můžou zdát až absurdní. Že i tato doba měla své kouzlo, se snaží současné generaci přiblížit Retro muzeum Praha v obchodním domě Kotva.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Tohle za nás nebylo, važ si toho, co máš – to jsou věty, které s oblibou říkávají rodiče či prarodiče svým dětem a vnukům. Přestože se nežilo v blahobytu, na období svého mládí nebo dětství vzpomínají rádi a s úsměvem. A tak trochu s růžovými brýlemi na očích. Život v komunistickém Československu nebyl ideální. Jsou však věci a momenty, které rozhodně stojí za to si připomínat. 

Video: Podívejte se na historické retro kočárky

V Praze se na jaře 2022 otevřelo největší retro muzeum v České republice, které nápaditým způsobem představuje dobu 70. a 80. let u nás. Současná generace tak může nahlédnout, jak se žilo v panelákových bytech, jak to chodilo v tehdejších salonech krásy, nebo může zjistit, jaké hračky nesměly chybět v žádném z dětských pokojíčků. Tehdejší generace si to vše zas jistě ráda připomene. 

Nahlédněte pod pokličku výstavy a tehdejší doby už teď a v naší galerii si připomeňte legendární mončičáky, barevná céčka, všudypřítomné tapety na zdech tehdejších domácností a podobné skvosty, na které jste za ta léta už možná i zapomněli. 

retro muzeum praha

  • K vidění je až 12 000 unikátních předmětů.
  • Návštěvníky čekají ukázky módy, bydlení, stravování či trávení volného času.
  • Otevřeno od května 2022 v obchodním domě Kotva.
  • Více info na webových stránkách muzea.
Témata: Galerie, mág, Dětství, Tipy na výlet, Retro, Maminka cestuje, Retro hračky, Historie, vnuk, Socialismus, výstava, Retro ČS, Česká republika, Nábytek, Husák, Praha, Mag, TAK, Československo, Salón, Panelák, Muzeum, Obchodní dům, Retro muzeum, Céčko