[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]
Jídlo, které jedni milují a druzí nenávidí. Kombinace kompotovaného ovoce a kuřecího masa prostě není pro každého. V době své největší popularity však patřilo kuře s broskví zapečené s plátkem eidamu k luxusním záležitostem. Připomeňte si toto jídlo i doma.
Suroviny:
Postup:
Na trošce oleje na pánvi zlehka osmahneme kuřecí prsa. Vložíme je do zapékací mísy, ve které máme nakladené na plátky pokrájené máslo. Na každé prsíčko dáme půlku broskve, kterou jemně nakrájíme tak, aby se nerozpadla, přidáme všechny plátky sýra a dáme na 20 až 30 minut zapéct. Podáváme s hranolky nebo přílohou dle preferencí.
Tento recept si pro vás připravil web recepty.cz
VIDEO: Recept: Jak připravit skvělý smažený sýr Eidam
Oblíbený katův šleh neboli "kaťák" nesměl v devadesátých letech chybět v žádné nabídce správné restaurace s poctivou kuchyní. Ačkoli by se mohlo zdát, že se postupem času z jídelních lístků zcela vytratil, pravdou je, že dnes ho najdete skrytý pod "vznešenějšími" názvy. Pikantní směs masa a zeleniny si s chutí dopřáváme dodnes. Ať už s chlebem, rýží nebo křupavými bramboráčky.
Kýtu nakrájíme na širší nudličky a osmahneme na rozpáleném oleji. Přidáme na kolečka nakrájenou cibuli, společně osmahneme, podlijeme trochou vody, přidáme nakrájené feferonky, mleté chilli papričky, nudličky kapie a okurky, kečup a krátce podusíme.
Dát si "na stojáka" chlebíček v bufetu bylo v devadesátých letech oblíbenou aktivitou. Bramborový nebo vlašský salát či právě krabí pomazánka patřily k velmi populárním pochutinám. Najemno nakrájené surimi tyčinky promíchané s bílým jogurtem a zakysanou smetanou jsou však žádané i dnes.
Rozmělníme krabí tyčinky na malé kousky. Přimícháme sůl, jogurt i smetanu. Pořádně promícháme a přidáme pár kapek citronu. Poté namažeme na chlebíčky a přidáme plátek citronu navrch.