Maminka.czRecepty

Retro recepty odvážných devadesátek: Připomeňte si kuře s broskví a další šlágry

Simona Formánková 25.  2.  2022
Kuře s broskví, katův šleh nebo krabí pomazánka – evergreeny, které dnes už považujeme za úsměvné retro recepty. V devadesátých letech však patřily k velice populárním pochoutkám. Připomeňte si tyto časy a připravte si je i u sebe doma.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Kuřecí plátek s broskví

Jídlo, které jedni milují a druzí nenávidí. Kombinace kompotovaného ovoce a kuřecího masa prostě není pro každého. V době své největší popularity však patřilo kuře s broskví zapečené s plátkem eidamu k luxusním záležitostem. Připomeňte si toto jídlo i doma.

Suroviny:

  • 4 ks kuřecích prsou
  • 200 g másla
  • broskve
  • plátkový sýr
  • olej

Postup:

Na trošce oleje na pánvi zlehka osmahneme kuřecí prsa. Vložíme je do zapékací mísy, ve které máme nakladené na plátky pokrájené máslo. Na každé prsíčko dáme půlku broskve, kterou jemně nakrájíme tak, aby se nerozpadla, přidáme všechny plátky sýra a dáme na 20 až 30 minut zapéct. Podáváme s hranolky nebo přílohou dle preferencí. 

Tento recept si pro vás připravil web recepty.cz

Klepněte pro větší obrázek

VIDEO: Recept: Jak připravit skvělý smažený sýr Eidam

Témata: Recepty, Jídelníček, Vaření, jídlo, Video recept, Retro, Vaření pro rodinu, Suri, Pomazánka, Recept, Bro, Šleh, Sýr, Plátek, Eidam, Kompot, Bufet, Broskve, Sůl, Sla, Kuře

Video