Maminka.czZdraví

Revoluce v kojenecké výživě

Reklama 29.  10.  2019
Každá maminka chce svému děťátku dopřát to nejlepší. Na poli s kojeneckou výživou je tolik možností jaké mléko vybrat, že z toho jde hlava kolem. Kdo se má ve všech produktech vyznat? Co by měla obsahovat výživa, kterou budete používat pro nekojené dítě?

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

První dva roky dítěte, tedy další etapy „Prvních 1000 dní“, můžeme nejvíce zasáhnout do jeho vývoje. Záleží prakticky na každém detailu, i na drobné maličkosti, která může zasáhnout do růstu, imunity nebo rozvoje sociálních schopností. V rámci výživy je všechno jasné - mateřské mléko je nejlepší, obsahuje optimální poměr živin, minerálů a vitamínů pro správný růst a vývoj. Zároveň má pozitivní vliv na snížení rizika vzniku civilizačních onemocnění. A blízkost matky k tomu – to je ten správný koktej, který zajistí miminku vše potřebné a spokojenost.

Mateřské mléko je naprostý základ

Mateřské mléko je opravdu unikátní. Největší pevnou složku tvoří laktóza, následovaná tuky, oligosacharidy HMO a  bílkovinou. Laktóza představuje zdroj energie, vytváří ve střevech správné prostředí a díky ní se dobře vstřebávají minerály. Tuky z řady ω-3 mají významnou roli na rozvoj mozku a očí dítěte, bílkoviny podporují zdravý růst a vývoj. A pak jsou tady ještě oligosacharidy HMO (Human Milk Oligosaccharides). Že vám to nic neříká? Oligosacharidy HMO stojí za rozvojem imunity dítěte. Takže až budete hledat náhradu za mateřské mléko, všímejte si, jestli obsahuje přídavek HM-O.

Úctyhodný pomocník maminek

Z pohledu intenzivního výzkumu HMO společností Nestlé, bylo jenom otázkou času, kdy na trh přijde kojenecká výživa se strukturami těchto oligosacharidů. Nestlé uvádí na trh BEBA COMFORT HM-O, která má ve svém složení právě struktury 2´FL oligosacharidů HMO. Je dokázáno, že až 80 % imunity se nachází ve střevech. Proto je důležité poskytnout tomuto prostředí co nejvíce komfortu a dobré stravy. Vše se nám vrátí ve zdraví a spokojenosti dětí.

Více o HMO si můžete přečíst na: https://www.nestlebaby.cz/cs/co-je-to-hmo/

Témata: Zdraví, Zdraví na Heureka.cz