Maminka.czVaše příběhy

Říkají jí Mauglí. Přežila v sibiřské divočině. Teď vyhrála soutěž krásy

kog 9.  1.  2020
Desetiletá dívenka Karina Chikitova z Ruska má za sebou neuvěřitelný příběh. Ve čtyřech letech se ztratila v sibiřské divočině, kde přežívala téměř dva dlouhé týdny. Dívku ochraňoval pouze její pes, kříženec Naida, který také později dokázal sehnat pomoc v nedaleké vesnici. Teď vyhrála soutěž krásy Mini Miss Yakutia a je nadějnou baletkou.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Tenhle příběh opravdu připomíná pohádku a není divu, že dívenku jménem Karina přezdívají Mauglí. Je to už více než pět let, co se ztratila v sibiřské tajze. Doprovázela otce, který však neměl tušení, že jde s ním. A pak zabloudila. V divočině přežívala dlouhých dvanáct dní, jedla pouze lesní plody, pila vodu z řeky a čekala na záchranu – v lese plném medvědů a vlků.

Společnost jí dělal pouze její pes, který ji zahříval a nakonec dokázal přivolat záchranu. Po devíti dnech se vrátil do vesnice Olom, ze které dívenka pocházela, a záchranářům tak dal naději, že by Karina mohla být stále naživu. A také, že ano.

Babi, to nemuselo být! Galerie nejbizarnějších dárků od prarodičů

O tři dny později našli dívenku vyčerpanou a hladovou, jak leží v trávě, kde se ukrývala před dravci. Podstoupila důkladné lékařské vyšetření, které zjistilo, že je pouze zesláblá a poštípaná od komárů, ale jakmile nabere na váze, bude v pořádku. "Karina je neuvěřitelně silná povaha," řekla tehdy její matka Talina deníku The Siberian Times. 

Po jejím zmizení byla rodina Chikitova obviněna ze zanedbání péče o dítě. Kariny matku Talinu Chikitovou nazývali lidé nezodpovědnou matkou. Na kritiku reagovala slovy: "Nevšímám si toho, nemám čas sledovat sociální sítě. Vždycky jsem věřila, že se najde. Mnoho lidí přestalo doufat, že je naživu, já jsem jako matka cítila, že se brzy najde," tvrdila v roce 2015. 

V dětství ji napadli psi babičky. Útok málem nepřežila! Jak vypadá teď?

Nadějná baletka

Karina se po roce z traumatického zážitku vzpamatovala, na konci prosince loňského roku oslavila desáté narozeniny, navštěvuje baletní internátní školu v Jakutsku (asi 560 km od rodné vesnice Olom) a dokonce nedávno vyhrála soutěž krásy Mini Miss Yakutia.

"Chci se stát baletkou a tancovat v Labutím jezeře. Také se učím hrát na klavír a harfu," řekla Karina deníku Siberian Times v roce 2018. Její učitelka baletu, Albina Cherepanová (60) z Jakutsku, věří, že by se mohla opravdu stát uznávanou tanečnicí.

Karinu popisují učitelé jako velmi nadanou dívku: "Tolik se změnila od té doby, co nastoupila na naši školu. Je společenská, přátelská a nezávislá. Na škole si našla mnoho přátel, kteří ji zbožňují," prozradila Ekaterina Ammosova, ředitelka školy, deníku. 

Holčička bez nohou si splnila sen a stala se modelkou. Je skvělá!

Talentované mladé slečně se letos splní sen. Byla pozvaná do Moskvy, aby se setkala s těmi nejlepšími baletními tanečníky z Ruska. Mezi nimi bude i uznávaná baletní hvězda Nikolay Tsiskaridze. 

Příběh malé Kariny obletěl celý svět a dívka, kterou právem nazývají hrdinkou, má dokonce v sibiřském Jakutsku svou sochu. Také té říkají Mauglí a ztvárňuje malou Karinu a jejího psího kamaráda Naidu. Karina Chikitova se stala také předlohou pro ruskou dětskou knížku, která vypráví její příběh a utrpení, které musela překonat. 

Dojemné! Týraný pes důvěřuje jen malému chlapci. Ostatních se bojí
Témata: Děti, Rodina, Vaše příběhy, Sociální sítě, tanečník, Albina, Labuť, Divočina, Mauglí, Moskva, Karin, Dívenka, Výhra, Vesnice, Sibiř, Krása, Soutěž krásy, Ředitel školy, Labutí jezero, Baletka, Ted