Maminka.czSlavní rodiče

Rodičovský trik: Odkoukejte účinný způsob, jakým Kate a William mluví s dětmi

redakce 29.  8.  2020
Domluvit se s batolaty a předškoláky do nějakých tří, pěti, šesti let je někdy těžké. Existuje přitom celkem jednoduchý trik, který to může hodně usnadnit. Stačí, aby si rodič klekl k dítěti na zem a mluvil s ním z očí do očí, díky tomu bude potomek snáze vnímat, co se mu říká, a zároveň nebude mít pocit, že ho neustále někdo seshora okřikuje. 

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Tohle by se měli naučit všichni rodiče, shodují se odborníci, kteří vidí, jak se ke svým třem dětem chová britský princ William, otec sedmiletého George, pětileté Charlotte a dvouletého Louise. Nedělá přitom nic zvláštního, ale když mluví s dětmi, prostě si k nim klekne nebo sedne do dřepu. Stejně jako jeho žena Kate. 

Pecka! Holčička obléká stejné róby jako Lady Gaga, Rihanna i Meghan

Když si princ William před časem klekl na úroveň svého syna na slavnosti, při níž byla celá rodina shromážděná na balkoně Buckinghamského paláce, tvářila se královna všelijak, ale britské deníky mladého otce za jeho moderní přístup k dětem chválí. 

Když si rodič dřepne nebo klekne k dětem, dostanou se jeho oči na úroveň očí potomka, což umožňuje aktivní naslouchání a děti díky tomu získávají pocit, že rodičům na jejich pocitech a názorech skutečně záleží. Jak řekla například vývojová psycholožka Gill Connel, rodič tímto způsobem podporuje sebevědomí dítěte a povzbuzuje ho ke vzájemné komunikaci. Takhle nějak má vypadat moderní výchova dětí

Samozřejmě tenhle výchovný přístup zahrnuje více projevů než to, že si rodič poklekne k potomkovi, důležité například je, aby svým dětem věnoval čas od času plnou pozornost. Znamená to, že v tu dobu nebude dělat nic jiného. 

Léto královských dětí: Jak se jim bydlelo ve Skotsku místo ostrova v Karibiku?
Jon Snow a další slavní lidé, kteří milují své blízké s Downovým syndromem
Témata: Slavní rodiče, Rodina, Mateřství, Slavné maminky, Batole, Slavní tatínci, Výchova, Královská rodina, Rodiče, Rihanna, Říha, Kat, Děti, George, Potomek, Kate, Pocit, Charlotte, Buckinghamský palác, Účinný způsob, Jaký, Pecka, Oko, William, Trik