Maminka.czPorod

Rodila poprvé, do nemocnice nechtěla. Syn přišel na svět v přírodě

kog 10.  7.  2020
Někdo by si řekl, že je to hazard se zdravím. Pro tuhle mámu je však "svobodný porod" naprosto přirozená věc. Třiadvacetiletá Hannah Taylor se rozhodla porodit svého prvního potomka bez lékařské asistence a navíc v přírodním prostředí. Oporou jí byli jen partner a nejlepší kamarádka.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Pro porod mimo nemocniční prostředí se rozhodla tahle mladičká učitelka jógy po tom, co si vyslechla hrůzostrašné historky o porodu dvou dětí od své mámy. Chtěla to celé prožít jinak. A to se jí povedlo, celý zážitek popisuje jako neuvěřitelnou a blaženou zkušenost. "Nikdo mi nepřikazoval, kdy mám tlačit a kdy ne," dodává Hannah Taylor z města Sacramento v Kalifornii.  Že to byl opravdu silný a emocionální zážitek, dokazují i tyto fotografie. 

Matka rodila na zahradě, kde si hrály děti. Porod natočila a zveřejnila

U porodu, který probíhal venku ve vaně napuštěné teplou vodou, byli jen její přítel Tyler a nejlepší kamarádka Shea. Za jejich přítomnosti přivedla Hannah na svět tříkilového syna, který dostal jméno Koa. 

"Moje maminka měla z porodu mě a mé sestry jen traumatické zážitky. Když jsem si pak vyslechla zkušenosti kamarádky z porodu bez asistence, chtěla jsem ho prožít stejně. A myslím, že to bylo správné rozhodnutí," vypráví Hannah. 

Turistka porodila do moře. Rodiče se vynořili s miminkem v náručí. Plánovali to?

O takzvaném svobodném porodu, tedy bez jakékoliv asistence, načetla Hannah hodně knih a poslouchala příběhy žen, které ho prožily. Největší plus spatřuje v tom, že vám nikdo nepřikazuje, kdy máte tlačit. "Jen posloucháte svoje vlastní tělo," vypráví tahle mladá maminka. 

Silný zážitek to byl i pro přítele Hannah, Tylera (34), který pracuje jako kuchař: "Byla to zatím nejúžasnější věc v mém životě. Nikdy předtím jsem o porodu bez asistence neslyšel, ale když jsem svého syna chytil do náruče, úplně mě to dostalo. Držel jsem ho a tekly mi slzy, bylo to jako sen," svěřil se deníku Mirror.co.uk.

Vychází nová Maminka s výzvou: Chci rodit po svém!

Porod sice probíhal bez asistence lékaře, ale Hannah docházela na pravidelné kontroly k porodní asistence, aby se ujistila, že její těhotenství probíhá bez komplikací. Kdyby nastaly nějaké zdravotní komplikace, určitě by své plány na "svobodný porod" přehodnotila. Rozhodně by nechtěla vystavit sebe ani své miminko potenciálnímu nebezpečí, tvrdí.

Doma porodila pětikilové dítě! Byli u toho manžel, syn i dcera
Témata: Porod, Vaše příběhy, Syn, Od těhotenství k porodu, Vaše porodní příběhy, mladá maminka, Asistence, Mirror, Máma, Kamarádka, Taylor, Hazard, Příroda, Výslech, Nemo, Asistence lékaře, Nejlepší kamarádka, Nemocnice, Zážitek, Příběh žen, Kalifornie