Maminka.czVaše příběhy

Rodina se odstěhovala z města do divočiny. Mají TV a proč to i s dětmi udělali?

kog 22.  8.  2020
Takových příběhů je spousta. Lidi, které frustruje město, nájem, poplatky, a tak se jednoho dne rozhodnou, že se odstěhují do přírody. Jako tahle rodina. Žijí v divočině a své děti učí rozdělat oheň, ale i vrhat sekery a nože.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Ona kadeřnice, on trenér ve fitku. Ona bojovala s dluhy ještě ze střední školy, jeho frustrovaly náklady na nájem. To ještě žili Zac a Katie Ruitz v Orange Country v Kalifornii. Za téměř stometrový byt platili 1650 dolarů měsíčně (asi 36500 korun).  Do toho Katie dluh asi 40 tisíc dolarů (885 tisíc korun). 

"Měli jsme opravdu luxusní bydlení, jenže jsme bydleli v těsné blízkosti sousedů a rušných aut. Denně jsem trávil dost času v kolonách. Jenže jiný život jsem ve svých osmadvaceti letech neznal, to až teď," říká Zac, který však přiznává, že v té době byli šťastní. "Když jsme pak měli dítě, věděli jsme, že to nestačí," přiznává. 

Mladý pár vyměnil hypotéku za pojízdný mini domek, který musíte vidět

Když se jim narodil první syn Fox (5), odstěhovali se do divočiny v Novém Mexiku, kde nyní vychovávají syny dva, kromě pětiletého Foxieho i Grizzlyho (3). Tady koupili pozemek o rozloze dvou arů, na kterém postavil stan veliký přibližně 30 metrů čtverečních. V tom celá rodina bydlí. "Nepotřebujeme moc místa, většinu času trávíme venku," říká Zac, který se domnívá, že nejdůležitější je naučit děti základním dovednostem pro přežití. Děti učí rozdělávat oheň, pracovat se sekerou a s nožem. "Samozřejmě naše děti také hrají videohry a koukají na televizi," směje se Zac: "Ale snažíme se jim vysvětlit, že tyhle věci nejsou nejdůležitější a pravý život je tam venku," dodává. 

Tento způsob bydlení si nemohou vynachválit. I když je městský život dřív bavil, na tomhle místě mohou trávit většinu času v přírodě, což je pro děti skvělé. Život se jim zlepšil o sto procent a zpátky do města by nechtěli ani za nic. 

Mají čtyři děti a kuráž. Proč? Prodali dům a bydlí ve školním autobuse
Léto královských dětí: Jak se jim bydlelo ve Skotsku místo ostrova v Karibiku?
Co pořád vařit dětem? Kuře na paprice zbožňují, zkuste náš recept
Témata: Péče o dítě a jeho výchova, Rodina, Rodina a vztahy, Vaše příběhy, Rodina a vy, Bydlení, Nůž, Dolar, Zac, Sekera, Nájem, Divočina, Poplatek, Děti, Nové Mexiko, Grizzly, MEŠ, Příroda, Kalifornie