Maminka.czTipy redakce

Rodinná dovolená v Mariánských Lázních? Klidně i na podzim!

redakce 1.  9.  2020
Napadlo vás někdy, že byste se vydali na rodinnou dovolenou do některých ze zdejších lázní? Děláte chybu, protože ty už dávno svou nabídku zaměřují i na rodiny s dětmi. Takže směle vyrazte třeba do Mariánských Lázní.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Zkušenosti rodin s dětmi, které si užily část léta například v lázeňských hotelech Ensana v Mariánských Lázních, mluví jasně: Byla to skvělá alternativa tradiční dovolené u moře, s níž to letos bylo poměrně složité. Není důvod, proč se do lázní i s dětmi nevydat i v jiných ročních obdobích. 

Mariánské Lázně mají rozhodně co nabídnout. Čistý vzduch, nespočet parků a lesů, překrásnou přírodu, která nabízí nekonečné možnosti pro výlety pěšky nebo na kolech.

Vyrazte na rodinný výlet vlakem. Kam se vydat a proč je to lepší než jet autem?

Na rodinnou dovolenou ale lákají i svou vybaveností pro děti, které si mohou užít spoustu zábavy na zdejších hřištích, sportovištích a v bazénech. Hosté hotelů Ensana si mohou vypůjčit kola, elektrokola nebo koloběžky, k dispozici jsou venkovní i vnitřní fitness centra.

Město nabízí kurty pro tenisový match a samozřejmě si můžete zahrát golf na zdejším vyhlášeném královském golfovém hřišti, které je nejstarším v České republice. Golfové hřiště nabízí také dětskou golfovou akademii, soukromé trenéry a další dětské aktivity.

Lázeňské oplatky jako svačina se zážitkem

K hlavním symbolům města patří Hlavní kolonáda, která je historickou památkou českého lázeňství, a také Zpívající fontána, která se rozeznívá každou lichou hodinu, večer navíc s barevným osvětlením. Při procházce lázeňským centrem si děti určitě užijí svačinu ve formě vyhlášených lázeňských oplatek. 

Na okraji města leží naučně poznávací okruh park Boheminium s dokonalými maketami významných památek České republiky, jako jsou Karlštejn nebo Hluboká. Návštěvu parku můžete spojit s výletem na vrch Krakonoš, na který se dostanete lanovkou.

Děti nejspíše bude bavit i krmení daňků v nedaleké oboře. Přírodní park u Prelátova pramene nebo také "hravý pramen" opět nabízí vyžití především pro děti. Můžete si zde opéct buřty nebo vyzkoušet opičí dráhu, prolézačky a další atrakce.

Nejlepší dětské zábavní parky v Česku! 9 tipů, kam vyrazit o víkendu

Pobyty je možné rezervovat například na webových stránkách Ensana, kde si můžete vybrat jeden z mnoha pobytových balíčků. Pro rodiny s dětmi je připravena speciální nabídka ubytování v dvoulůžkových a rodinných pokojích kategorie Superior v hotelu Centrální Lázně s polopenzí na tři a více nocí. Balíček zahrnuje návštěvu solné jeskyně a využití bazénu, saun a fitness pro celou rodinu. V hotelu je také herna a hřiště. 

K dovolené patří i možnost nechat se hýčkat, a tak je samozřejmě možné využít wellness a beauty služby hotelu jako masáže nebo kosmetická ošetření. Pro hosty budou samozřejmě také připravené nejrůznější procedury, které zajistí detox a ozdravení pro tělo a mysl a skvěle posílí imunitu.

Matky na Instagramu. Které se vyplatí sledovat? Ne všechny jsou perfektní
 
Témata: Rodina, Cestování, Tipy na výlet, Maminka cestuje, Prázdniny, Cestujeme, Podzim, Tipy redakce, kosmetička, Aka, Lázně, Česká republika, Oplatka, Bazén, Marián, Rodinná dovolená, Mariino, Mariánské Lázně, Hotel, Superior, Beauty, Microsoft, Fontána, Hluboká, Park Boheminium