Maminka.czBydlení

Rolety na střešní okna pro pohodlí a eleganci

Reklama 28.  1.  2022
Jak zajistit i v podkrovní místnosti vždy tolik světla a tepla, kolik si právě přejete mít? Jedině s roletami na střešní okna. O tom více v našem článku.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Co jsou látkové rolety a jak fungují

Zastínění střešních oken je spíše věcí nutnosti než volby. Ostrým paprskům slunce se v podkroví jen stěží vyhnete, snad jedině, že byste se vzdali i samotných oken. Nebývá tak zásadní otázkou, zda rolety do střešních oken pořídit, ale spíše jaké si vybrat.

Díky specifickému sklonu okna nemůžete bohužel pořídit ledacos. Klasické rolety a žaluzie by se vám prověsily a vytvořily nežádoucí mezery mezi oknem a stíněním. Musíte proto sáhnout po speciálních roletách, jejichž design je uzpůsoben extrémním úhlům naklonění. My jsme si vybrali společnost FOA, která se specializuje na stínicí techniku a sítě do oken a podívali jsme se, jaké možnosti stínění střešních oken existují.

Látkové rolety na střešní okna jsou základní možností, která se v těchto případech nabízí. Jaké jsou jejich výhody? A proč by mohl být právě tento typ stínění tou správnou volbou pro vás?

Střešní rolety od FOA

Základem látkových rolet je kvalitní a pevná látka, což asi nikoho nepřekvapí, přece jenom samotný název je velmi výstižný. Svým designem, zejména širokou nabídkou barevných variant a určitou mírou zatemnění, připomínají klasické látkové závěsy. Ochrana před sluncem je však v tomto případě o něco kvalitnější. Důležitým benefitem také je, že oproti tradičním závěsům dokážou látkové rolety izolovat hluk z ulice a fungují jako efektivní tepelná izolace.

Od ovládání látkových střešních rolet nečekejte nic nadstandardního. Pokud ale upřednostňujete jednoduchost a praktičnost, budete nadmíru spokojení. Rolety si můžete velmi pohodlně vyhrnout, stáhnout, případně nastavit do určité výšky, aby bylo okno zakryté pouze zčásti, vždy je však nutné držet po celou dobu roletu za madlo.

Druhy látek u látkových rolet na střešní okna

Látkové rolety se oproti jiným typům stínění dají pokládat za designový interiérový doplněk. Není tedy divu, že se při výběru nespokojíte s několika barevnými variantami, ale chcete si své rolety pro střešní okna vybírat z pestré škály barev. Na FOA najdete více než 140 druhů látek, možnosti tak máte opravdu široké. 

Nesmíme však zapomínat, že se stále jedná primárně o stínicí techniku, kromě zajímavé škály barev je tak důležitá i míra zatemnění dané látky. Ta může být střední, vysoká nebo blackout čili plně zatemňující. Jak si vybrat tu správnou?

V tomto ohledu neexistuje žádné striktní univerzální pravidlo. Vybírejte prostě podle toho, co je pro vás osobně nejvhodnější. Obecně však můžeme říct, že látky s vyšší mírou zatemnění více využijete v ložnici (kvůli kvalitnímu spánku) a v obýváku (zejména kvůli odleskům světla na TV či počítači), látky s nižší mírou jsou zase vhodnější do kuchyně a koupelen.

Plisé rolety v podkrovních bytech?

Máte podkrovní byt, kancelář či ateliér? Pak si jistě užíváte jeho jedinečnou atmosféru. Klidně bychom odpřisáhli, že nenajdete dva podkrovní byty stejné. Každý z nich se, řekli bychom, staví vysloveně na míru. Podobně, jako se vyrábí každá jednotlivá roleta na míru ve FOA.

Estetický, a mnohdy až umělecký, dojem z podkrovního bytu dokážou doplnit rolety na střešních oknech ve variantě plisé čili skládané. Jsou k dispozici ve spoustě odstínech – jemné barvy, dekorované, s hrubějším povrchem, s vrstvou pro větší stupeň zastínění atd. Je tolik barev na výběr, že rozhodování o tom, k jaké se nakonec přikloníte, bude asi nejdéle trvající fáze nákupu střešních rolet Plisé.

Proč používat rolety Plisé na střešní okna?

Plisované rolety, známé také jako plisé nebo duetové rolety, jsou ideální pro šikmá okna, střešní okna a střešní okna zimních zahrad. Mají tenké horní a dolní lišty, které se v době nepoužívání elegantně vytáhnou až k horní části okna, a ve srovnání s jinými typy žaluzií tak zabírají méně místa. Zároveň poskytují místnosti elegantní, tlumený efekt zastínění.

Plisovaná roleta vyrobená na míru je elegantním a praktickým řešením zastínění všech typů oken. Skvěle se vejde do jakéhokoli atypického tvaru okna, s úhlopříčkou nebo obloukem. Je vhodná do bytů, rodinných domů i kanceláří.

Látka rolety je vždy podpírána buď průhlednými vodicími lanky, nebo je celá roleta ukryta ve vodicích lištách.

Výhody nákupu látkových rolet od FOA

A proč si vybrat rolety právě od FOA? Sepsali jsme pro vás 6 výhod, které tohoto dodavatele odlišují od konkurence:

  • látkové rolety od FOA jsou již sešroubované a složené, montáž je tak mnohem snazší než u jiných dodavatelů,
  • vybírat můžete z více než 140 druhů látek s rozdílnou úrovní zatemnění,
  • výběr vám také usnadní vzorky látek, které si můžete nechat zaslat zcela zdarma,
  • FOA nabízí také individuální řešení – můžete si přizpůsobit velikost rolet i pro atypická okna,
  • na webu najdete propracované návody a videomanuály pro měření i montáž rolet,
  • a vždycky se můžete obrátit na příjemnou a profesionální zákaznickou podporu, ať už po telefonu, nebo skrze e-mail.
Témata: Prezentace klienta, Reklama, Bydlení