Maminka.czKoronavirus

Rouška z trička: Jednoduchý návod bez šití! Video s postupem

Radka Wallerová 17.  3.  2020
Je skvělé, jak se všichni dali do šití roušek. Ale co když nemáte šicí stroj, šikovné ruce ani zbytky látek: Použijte bavlněné tričko, poslouží nejméně stejně dobře. Hlavně roušku noste, když někam jdete. Video, které vám dnes přinášíme, natočila módní návrhářka Iva Burketová, kterou známe pod značkou Odivi.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Heslo dne: noste roušku. Vždycky, když jdete někam ven, kde byste mohli někoho potkat – platí to tedy pro nezbytné cesty do zaměstnání, k lékaři a podobně. Jinak buďte doma nebo v přírodě. 

Rouška nepředstavuje ani tak ochranu pro vás, ale pro ostatní – pro případ, že už byste byli nakažení, což nemusíte vědět. A naopak, roušky ostatních lidí chrání vás. 

DEBATA O KORONAVIRU S OSTATNÍMI RODIČI? TADY

Ne každý má možnost si roušku ušít, ale naštěstí to jde i jinak – dneska pro vás máme návod, jak vyrobit roušku z trička, které vůbec nemusí být nové. Video, které vám dnes přinášíme, natočila módní návrhářka Iva Burketová, kterou známe pod značkou Odivi

Pokud budete tuhle roušku prát, můžete ji obšít, nebo ji berte jako roušku na jednorázové použití a pak ji prostě vyhoďte. Tričkovina se sice některým lidem nemusí zdá být tak účinná jako například pláténko, ale není tomu tak, chrání zhruba stejně a výhodou navíc je, že pružný úplet lépe přilne. 

Berte doma šitou roušku jako skvělé, ale přece jen provizorní řešení. Protože zhruba po dvaceti minutách zvlhne a její účinnost zásadně klesá. Nemá proto například smysl nosit je v autě cestou na nákup, nasaďte si ji opatrně až před tím, než budete vystupovat.

Jak na DVTV upozornil infekcionista Nemocnice Na Bulovce Jiří Beneš, když v parku jednou za pět minut potkáte člověka, žádné riziko nikomu nehrozí.  Ani v liduprázdném lese ne. Nicméně dle rozhodnutí vlády je nošení roušek povinné. 

Víte, že ROUŠKA se dá vyrobit i ze sáčku od vysavače? NÁVOD ZDE

VŠECHNO O ROUŠKÁCH ZDE

JAK JE TO S LÉKY NA KORONAVIRUS? 

Ukazuje se také, že tento typ lépe drží lidem, kteří mají delší vlasy a mohou si například podobně jako autorka – tou je módní návrhářka Iva Burketová – udělat culík. 

Speciál o koronaviru

Koronavirus se objevil poprvé na začátku prosince 2019 v  čínském městě  Wu-chan. Onemocnění, které tento koronavirus způsobuje, dostalo označení COVID-19.  Koronaviry vyvolávají nemoci od běžného nachlazení po syndrom akutního těžkého onemocnění dýchacích cest. Onemocnění se přenáší vzduchem  kapénkovou infekcí a nejčastěji zasahuje sliznice horních a dolních dýchacích cest a spojivky. Inkubační doba je 7 - 14 dní. Mezi příznaky koronaviru patří zvýšená teplota, dušnost, kašel, únava a bolesti svalů.

Uzavření škol|Nárok na ošetřovné|Testování na koronavirus|Léčba koronaviru|Rouška bez šití
 
Témata: Koronavirus, šití, návod, Post, Jed, Sítí, Mimibazar, Návrhářka, Módní návrhářka, Heslo, Jednoduchý návod, Vid, Debata, Jiří Beneš, Rouška, Tričko, DVTV, Odiv