Maminka.czChování a vztahy

Rozhovor: „Lidi považují swingers za senzaci, ale tak to vůbec není“

JK 21.  9.  2013
Lenka je nenápadná malá brunetka. Nejraději chodí sportovně oblečená, nosí brýle a její postava odpovídá průměru, i když jednu velkou přednost přece jen má. Na první pohled vás upoutá její krásný dekolt. Pracuje v bance, má přítele a kočku, prostě normální holka, jakých jsou na ulici stovky. Jenže – Lenka si oblíbila swingers kluby, které často a ráda navštěvuje.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]


Lenko, první otázka je jasná. Jak ses ke swingers dostala?

Poprvé to byla náhoda. V té době jsem neměla partnera, seděli jsme s kamarádem v restauraci a on uviděl leták jednoho klubu a chtěl tam jít. Nejdřív jsem se bránila, ale přemluvil mě. Honilo se mi hlavou, že tohle lidé nedělají, ale protože jsem vždycky byla v sexu dost otevřená, podvědomě mě to hodně lákalo, a tak jsem souhlasila. I pro něj to bylo poprvé.

Jaký byl tvůj první dojem z prostředí klubu?

Překvapení. Vypadalo to tam jako v běžném baru nebo kavárně, byly tam stolky, lidi pili víno nebo kafe, přivítali nás. Akorát jsme dostali klíčky od skříňky, kam jsme si měli dát věci. Když jste v klubu poprvé, majitelé vás tam provedou, vše vysvětlí, ukážou, kam si máte dát věci, kde je sprcha a podobně.

Styděla ses?

Ano, opravdu to byl šok, všichni viděli, že jsme tam poprvé, cítila jsem se hodně trapně. Ovšem ne na dlouho.

A co bylo dál?

Uvědomila jsem si, že jsou tam úplně normální lidi kolem třicítky, žádné modelky, žádní svalovci, prostě obyčejní příjemní lidé, kteří si tam přišli odpočinout, uvolnit se. Sedli jsme si, dali jsme si pití, musím přiznat, že jsme se trochu opili, abychom se odvázali. Skoukli jsme, kdo je asi tak v našem věku, kdo se nám líbí. U baru sedí většinou všichni oblečení a baví se o běžných věcech, jako všude jinde. Žádné chlípné řeči o sexu, nic hrubého nebo sprostého. To se mi taky moc líbilo. Když se ti někdo zdá sympatický, tak si k němu přisedneš, začnete si povídat.

Co se děje potom?

Kolem třiadvacáté hodiny začali lidi z baru pomalu mizet. O kousek dál byl bazének, ten se začal plnit jako první. Někdo ale odejde do pokoje, jsou tam pokoje s dveřmi nebo se závěsy, ostatní zůstali na takovém velkém pódiu pokrytém prostěradly a polštáři. Ty jsem pozorovala s velkým vzrušením, byl to takový chumel. Ten první večer jsem si užívala jen s kamarádem, ale on vystřídal víc holek. Pak jsem zjistila, že jednu z nich znám. To mě pobavilo. Taky bych to do ní nikdy neřekla! Byli jsme z té atmosféry tak nadšení, že hned druhý den jsme šli znovu. To už jsem se osmělila i já a užila si i s jinými.

Když se k tobě chce někdo přidat, jak to poznáš?

To prostě vycítíš. Buď si padnete do oka už na baru, nebo se domluvíte předem třeba na internetu, nebo vás prostě vidí v akci a vzruší ho to. Většinou jen naznačí gestem, nebo se dotkne ramene, stehna. Buď souhlasíš, nebo ne. Důležité je říct, že ne opravdu znamená NE. V klubu se nemůže stát, že by ti někdo něco udělal proti tvé vůli. Je tam patřičná ochranka, která by v případě problému zakročila. Nikdy jsem ale nic takového nezažila. Je škoda, když přijde třeba krásná holka s nepřitažlivým partnerem. To si pak můj přítel užije, ale já toho druhého odmítnu. Tak jen koukáme, nebo jdeme na pití. I to se stává.

Napadá mě, jak se řeší bezpečný sex?

Kondomy jsou povinnost, to je jasné. Všude jsou k dispozici spolu s lubrikačními gely. Lidé, co k sobě patří, je používat nemusejí, ale pokud se chce přidat někdo cizí, prostě si ho vzít musí. Nikdy bych nedopustila nechráněný styk.

Jak je možné, že chodíš na swingers, i když jsi zamilovaná do svého partnera?

Dokážu oddělit lásku a sex – tělesnou rozkoš. Kdyby to příteli vadilo, respektovala bych to. Měla jsem ale štěstí, má to taky rád, takže chodíme spolu a nic si nevyčítáme. Co se stane v klubu, v klubu taky zůstane. Nebereme to jako podvádění, a to je důležité. Je pravda, že ne každý má na to povahu. Musíte si stanovit pravidla a bezpodmínečně je dodržet. Jinak si vztah pokazíte. Jsem přesvědčená, že spousta párů si takhle ublížila, zvlášť když to jeden dělal jen kvůli druhému. To jsou pak žárlivé scény, partneři se cítí podvedení. To bych nechtěla zažít. Na některých párech v klubu je taky jasně vidět, že nechtějí, aby se k nim někdo přidal, prostě si jen přišli užít atmosféru sami dva. Ale to vycítíte a necháte je být.

Taková tolerance ale u žen není obvyklá…

Já vím. V běžném životě zapadám spíš do průměru, nikdo by to do mě neřekl, jsem taková šedá myš. O mé zálibě ve swingers ví jen pár nejbližších přátel. Ostatní by určitě ani nenapadlo, že jsem něčeho takového schopna. Ve vztahu nedělám scény, nežárlím, jsem otevřená. Sex mám ale ráda, dokážu si ho užít. Svou první trojku jsem zažila už v sedmnácti, takže to možná leccos napoví. V sexu se ničemu nebráním.

Kolik partnerů průměrně za večer vystřídáš?

Záleží na náladě, průměrně tak tři, ale někdy jsem jen se svým přítelem. Vzrušuje mě, když ho vidím souložit s někým jiným, a to mi často stačí.

A kolik je v klubu zhruba lidí?

Kolem třiceti párů. Kapacita je omezená a důsledně se to hlídá.

Vzrušuje tě třeba sex na veřejnosti?

Ne, to vůbec, ale swingers je něco jiného.

Šla bys na soukromou swingers k někomu domů?

Ne, to bych neriskovala, nikdy nevíš, kdo se tam objeví, nikdo na to nedohlíží, může se něco stát. Tam by moje NE nemuselo platit. Můžeš ty lidi znát, a pak se stejně neuhlídají.

Máš nějakou radu pro ty, kdo by chtěli swingers vyzkoušet?

Pokud se bojí, ale chtěli by to zkusit, ať mají na paměti, že můžou kdykoli odejít, že je nikdo nebude do ničeho nutit, nikdo je nebude obtěžovat. Můžou si dát jen na baru skleničku, zůstat oblečení a zase jít.

Myslím si, že hodně lidí o tom sní, hlavně asi chlapi. Bylo by dobré, kdyby jim to ženy umožnily, třeba aspoň jednou za život. Pokud by se dodržela stanovená pravidla, mohlo by to vztah okořenit. Mám zkušenost, že si tam vždycky nabiju baterky na hodně dlouho, dává mi to energii, ze které pak čerpám. Ideální interval je tak jednou za měsíc. Vyventilovat se, užít si.

Jaké je tvoje motto?

V sexu je dovoleno všechno, s čím oba souhlasí, a nikomu nesmí být proti jeho vůli ublíženo.

Témata: Láska a vztahy, Rozhovor, Chování a vztahy, Lubrikační gel, Sen, TAK, První dojem, Šedá myš, Bazének, Nechráněný styk, První otázka