Maminka.czKam s dětmi

Rozsviťte světlo Světlušce

Iva Endrychová 24.  10.  2014
V sobotu 25. října se v prostorách Pražské křižovatky na Starém Městě koná benefiční koncert Světlo pro Světlušku na podporu nadace Světluška, která usnadňuje život nevidomým lidem.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Světluška se letos spolu se svými hosty, diváky a posluchači vydá v symbolické vzducholodi objevovat nové talenty mezi nevidomými hudebníky, ale také sportovci a baviči.

Večerem provede Lucie Výborná a Světlušku přijdou podpořit milí hosté – CHINASKI, XINDL X,  Dagmar Pecková, Bára Basiková, Ondřej Vetchý, Petr Malásek, Radek Jaroš,  Lukáš Pavlásek, Cocoman, Tokhi a Epoque Quartet. Těšit se můžete na nevidomé zpěváky a interprety Martina Svátka, Blanku Janečkovou, Radka Žaluda, Ráchel Skleničkovou, Barboru Janovou, Moniku Maškovou, Káju Leskovce a samozřejmě nebude chybět velký světluščí sbor složený z Kűhnova dětského sboru a nevidomých dětí ze Školy J. Ježka a ZŠ pro zrakově postižené na náměstí Míru.

Klepněte pro větší obrázek

Během večera budou odvysílány reportáže Den POTMĚ, ve kterých si známé osobnosti zkouší sportovní aktivity po boku nevidomých - Ondřej Vetchý bude lézt s horolezcem Janem Říhou, Václav Vydra si vyzkouší paradrezuru s Janou Bydžovskou a Petra Špalková s Alešem Moravcem budou jezdit na tandemu. V medailonku o devítileté Věrce z Huslenek také ukážeme, jak konkrétně Světluška pomáhá.

Do programu se zapojí i partneři Světlušky a známé osobnosti v callcentru. Drobní dárci budou moci ohlásit svůj příspěvek na světluščí konto „deset devítek“ 99999 99999/0100 telefonátem do call centra nebo odeslat dárcovskou SMS na číslo 87 777 ve tvaru DMS SVETLUSKA (1 DMS = 30 Kč, Světluška obdrží 28,50 Kč), nebo ve tvaru DMS ROK SVETLUSKA (pravidelná měsíční podpora Světlušky ve výši jedné DMS po dobu jednoho roku).

Také výtěžek z prodeje lístků poputuje do sbírky Světluška. Minimální cena vstupného je 300Kč, výše je však dobrovolná. Vstupenky k stání jsou v předprodeji v síti Ticketpro a Ticketstream. Cena neurčuje místo v sále.

Vstup do Pražské křižovatky je od 20.00 do 20.45 hodin. 

Témata: Kam s dětmi, Maminka cestuje, Ondřej Vetchý, Bára Basiková, Xindl X, Lukáš Pavlásek, CHINA, Ticketstream, Lucie Výborná, Bavič, Světlo, Janov, Ráchel, Velký svět, Svět, Chinaski