Rychlá a jednoduchá příprava ryb

Maso mořských ryb je oblíbenou lahůdkou, která má pozitivní vliv na naše zdraví. Příprava ryb a rybích specialit je navíc až překvapivě jednoduchá a velmi rychlá.
Komerční článek
21. 11. 2017
Rychlá a jednoduchá příprava ryb

Ať už zvolíme celé ryby, filety nebo vybereme něco z darů moře, máme za pár minut hotovo. Mořské ryby u nás koupíte nejčastěji ve zmrazeném stavu. Mrazení je totiž úžasná a nesmírně šetrná metoda pro uchování potravin a u mořských ryb je to nejlepší způsob, jak rybu bez ztráty kvality přepravit z dalekých severských lovišť až k nám do srdce Evropy.

Před tepelnou úpravou rybu vytáhněte z mrazáku a nechte malou chvilku povolit. Zapněte troubu a nastavte ji na 150 - 160 °C (ideální teplota, která zachová většinu výživově cenných látek). Mezitím si můžete dát vařit přílohu. Povolenou rybu osušte papírovým ubrouskem. Pak stačí trocha soli a koření. Na tukem vymazaném pekáčku vložte rybu do trouby a za 10 - 15 minut máte hotovo! Rybu můžete také zapékat s různými dalšími ingrediencemi a za 15 - 25 minut večeříte. Můžete ji také zlehka a krátce podusit anebo opéct na pánvi. Majitelé grilů si přípravu ryb také pochvalují, ovšem způsobů, jak chutně a rychle připravit rybu, je nekonečně mnoho a výsledek na talíři je vždycky delikatesa. Inspiraci a jednoduché recepty můžete najít na www.nowaco.cz.

Mražená ryba NOWACO si zachovává svoji přirozenou chuť a v maximální míře také spoustu důležitých živin díky lovu v křišťálově čistých severských mořích u Aljašky, rychlému zpracování a bleskovému zamražení přímo na moři. U výrobků NOWACO se můžete spolehnout, že dostanete kvalitní rybu bez chemických přísad a přidané vody.

Zkuste například Filé z Aljašky s cuketou

Suroviny:

  • 300 g Filé z Aljašky NOWACO
  • 350 g cukety
  • 100 ml suchého bílého vína
  • šťáva z ½ citronu
  • 2 lžíce másla
  • 2 lžíce oleje
  • sůl, čerstvě mletý černý pepř, čerstvě nastrouhaný muškátový oříšek

Příprava:

Rozmrazenou a osušenou rybu pokapeme citronovou šťávou.

Cuketu nakrájíme na tenké plátky a smažíme je na másle asi 5 minut. Osolíme, opepříme a okořeníme muškátovým oříškem. Podlijeme vínem a při střední teplotě povaříme asi 8 minut.

Ve velké pánvi rozehřejeme olej a rybu v něm zprudka osmažíme z obou stran asi 2 minuty. Osolíme, opepříme a upravíme na talíře s cuketou.

Přejeme dobrou chuť!



Mohlo by vás zajímat
Pippa Middleton je těhotná. Miminko se má narodit v říjnu
Cestujete s dětmi do zahraničí? Poradíme vám, jaké cestovní doklady potřebujete
Manželce po porodu zůstala velká nadváha. Nechce s tím nic dělat
Oslavte Den Země a vyrobte dětem minizahrádku na balkóně

Video

Agáta Prachařová: Třetí dítě bych si přála, ale nevím, jak by to vzal Kryšpín

Horoskopy

Ryby Díky planetárním příznivcům se vám teď povede výborně. Po většinu dne budete mít spoustu energie,…

Jména pro děti

Největší výběr jmen.

Dnes má svátek: Evženie, Noemi, Eugenie



Registrace

Pojďte s námi diskutovat, posílat otázky do poradny, nabízet a kupovat dětské zboží v bazárku.

Díky jednoduché registraci máte ke všemu okamžitý přístup.

Newsletter

Týdenní přehled nejdůležitějších zpráv do vaší e-mailové schránky.

 

Předplatné

Aktuální číslo časopisu