Rychlá a jednoduchá příprava ryb

Reklama 21.  11.  2017
Maso mořských ryb je oblíbenou lahůdkou, která má pozitivní vliv na naše zdraví. Příprava ryb a rybích specialit je navíc až překvapivě jednoduchá a velmi rychlá.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Ať už zvolíme celé ryby, filety nebo vybereme něco z darů moře, máme za pár minut hotovo. Mořské ryby u nás koupíte nejčastěji ve zmrazeném stavu. Mrazení je totiž úžasná a nesmírně šetrná metoda pro uchování potravin a u mořských ryb je to nejlepší způsob, jak rybu bez ztráty kvality přepravit z dalekých severských lovišť až k nám do srdce Evropy.

Před tepelnou úpravou rybu vytáhněte z mrazáku a nechte malou chvilku povolit. Zapněte troubu a nastavte ji na 150 - 160 °C (ideální teplota, která zachová většinu výživově cenných látek). Mezitím si můžete dát vařit přílohu. Povolenou rybu osušte papírovým ubrouskem. Pak stačí trocha soli a koření. Na tukem vymazaném pekáčku vložte rybu do trouby a za 10 - 15 minut máte hotovo! Rybu můžete také zapékat s různými dalšími ingrediencemi a za 15 - 25 minut večeříte. Můžete ji také zlehka a krátce podusit anebo opéct na pánvi. Majitelé grilů si přípravu ryb také pochvalují, ovšem způsobů, jak chutně a rychle připravit rybu, je nekonečně mnoho a výsledek na talíři je vždycky delikatesa. Inspiraci a jednoduché recepty můžete najít na www.nowaco.cz.

Mražená ryba NOWACO si zachovává svoji přirozenou chuť a v maximální míře také spoustu důležitých živin díky lovu v křišťálově čistých severských mořích u Aljašky, rychlému zpracování a bleskovému zamražení přímo na moři. U výrobků NOWACO se můžete spolehnout, že dostanete kvalitní rybu bez chemických přísad a přidané vody.

Zkuste například Filé z Aljašky s cuketou

Suroviny:

  • 300 g Filé z Aljašky NOWACO
  • 350 g cukety
  • 100 ml suchého bílého vína
  • šťáva z ½ citronu
  • 2 lžíce másla
  • 2 lžíce oleje
  • sůl, čerstvě mletý černý pepř, čerstvě nastrouhaný muškátový oříšek

Příprava:

Rozmrazenou a osušenou rybu pokapeme citronovou šťávou.

Cuketu nakrájíme na tenké plátky a smažíme je na másle asi 5 minut. Osolíme, opepříme a okořeníme muškátovým oříškem. Podlijeme vínem a při střední teplotě povaříme asi 8 minut.

Ve velké pánvi rozehřejeme olej a rybu v něm zprudka osmažíme z obou stran asi 2 minuty. Osolíme, opepříme a upravíme na talíře s cuketou.

Přejeme dobrou chuť!