Rychlá a jednoduchá příprava ryb

Komerční článek
21. 11. 2017
Rychlá a jednoduchá příprava ryb
Maso mořských ryb je oblíbenou lahůdkou, která má pozitivní vliv na naše zdraví. Příprava ryb a rybích specialit je navíc až překvapivě jednoduchá a velmi rychlá.

Ať už zvolíme celé ryby, filety nebo vybereme něco z darů moře, máme za pár minut hotovo. Mořské ryby u nás koupíte nejčastěji ve zmrazeném stavu. Mrazení je totiž úžasná a nesmírně šetrná metoda pro uchování potravin a u mořských ryb je to nejlepší způsob, jak rybu bez ztráty kvality přepravit z dalekých severských lovišť až k nám do srdce Evropy.

Před tepelnou úpravou rybu vytáhněte z mrazáku a nechte malou chvilku povolit. Zapněte troubu a nastavte ji na 150 - 160 °C (ideální teplota, která zachová většinu výživově cenných látek). Mezitím si můžete dát vařit přílohu. Povolenou rybu osušte papírovým ubrouskem. Pak stačí trocha soli a koření. Na tukem vymazaném pekáčku vložte rybu do trouby a za 10 - 15 minut máte hotovo! Rybu můžete také zapékat s různými dalšími ingrediencemi a za 15 - 25 minut večeříte. Můžete ji také zlehka a krátce podusit anebo opéct na pánvi. Majitelé grilů si přípravu ryb také pochvalují, ovšem způsobů, jak chutně a rychle připravit rybu, je nekonečně mnoho a výsledek na talíři je vždycky delikatesa. Inspiraci a jednoduché recepty můžete najít na www.nowaco.cz.

Mražená ryba NOWACO si zachovává svoji přirozenou chuť a v maximální míře také spoustu důležitých živin díky lovu v křišťálově čistých severských mořích u Aljašky, rychlému zpracování a bleskovému zamražení přímo na moři. U výrobků NOWACO se můžete spolehnout, že dostanete kvalitní rybu bez chemických přísad a přidané vody.

Zkuste například Filé z Aljašky s cuketou

Suroviny:

  • 300 g Filé z Aljašky NOWACO
  • 350 g cukety
  • 100 ml suchého bílého vína
  • šťáva z ½ citronu
  • 2 lžíce másla
  • 2 lžíce oleje
  • sůl, čerstvě mletý černý pepř, čerstvě nastrouhaný muškátový oříšek

Příprava:

Rozmrazenou a osušenou rybu pokapeme citronovou šťávou.

Cuketu nakrájíme na tenké plátky a smažíme je na másle asi 5 minut. Osolíme, opepříme a okořeníme muškátovým oříškem. Podlijeme vínem a při střední teplotě povaříme asi 8 minut.

Ve velké pánvi rozehřejeme olej a rybu v něm zprudka osmažíme z obou stran asi 2 minuty. Osolíme, opepříme a upravíme na talíře s cuketou.

Přejeme dobrou chuť!


Mohlo by vás zajímat
Kdo všechno je u porodu? Medici tam budou, jen když dáte souhlas
Mé dítě má mongolskou skvrnu! Je to nebezpečné?
Jakub dceru rozmazluje, tak jsem to zakázala, říká Agáta Prachařová
Čekáte miminko? Oznámit to můžete vtipně a s nápadem. Třeba takto
Manželovi rodiče nám finančně pomohli. Teď za to platíme jinak
9 faktů o plodných dnech: Víte, které dny cyklu jsou plodné?
Opustil mě den po porodu. Vracela jsem se do prázdného bytu
Fejeton Marie Doležalové: Tady můžu s klidem říkat MY, kašlík a prdíky
Jak by vypadal svět podle dětských kresbiček? Takhle! Pobavte se s námi

Horoskopy

Blíženci Nadřízený si zvykl na vaše standardní výkony a je spokojen. Moc dobře ví, že má ve vás oporu. Když…

Jména pro děti

Největší výběr jmen.

Dnes má svátek: Světlana, Světla, Svetlana





Registrace

Pojďte s námi diskutovat, posílat otázky do poradny, nabízet a kupovat dětské zboží v bazárku.

Díky jednoduché registraci máte ke všemu okamžitý přístup.

Newsletter

Týdenní přehled nejdůležitějších zpráv do vaší e-mailové schránky.

  

Předplatné

Aktuální číslo časopisu