Rychlá a jednoduchá příprava ryb

Komerční článek
21. 11. 2017
Rychlá a jednoduchá příprava ryb
Maso mořských ryb je oblíbenou lahůdkou, která má pozitivní vliv na naše zdraví. Příprava ryb a rybích specialit je navíc až překvapivě jednoduchá a velmi rychlá.

Ať už zvolíme celé ryby, filety nebo vybereme něco z darů moře, máme za pár minut hotovo. Mořské ryby u nás koupíte nejčastěji ve zmrazeném stavu. Mrazení je totiž úžasná a nesmírně šetrná metoda pro uchování potravin a u mořských ryb je to nejlepší způsob, jak rybu bez ztráty kvality přepravit z dalekých severských lovišť až k nám do srdce Evropy.

Před tepelnou úpravou rybu vytáhněte z mrazáku a nechte malou chvilku povolit. Zapněte troubu a nastavte ji na 150 - 160 °C (ideální teplota, která zachová většinu výživově cenných látek). Mezitím si můžete dát vařit přílohu. Povolenou rybu osušte papírovým ubrouskem. Pak stačí trocha soli a koření. Na tukem vymazaném pekáčku vložte rybu do trouby a za 10 - 15 minut máte hotovo! Rybu můžete také zapékat s různými dalšími ingrediencemi a za 15 - 25 minut večeříte. Můžete ji také zlehka a krátce podusit anebo opéct na pánvi. Majitelé grilů si přípravu ryb také pochvalují, ovšem způsobů, jak chutně a rychle připravit rybu, je nekonečně mnoho a výsledek na talíři je vždycky delikatesa. Inspiraci a jednoduché recepty můžete najít na www.nowaco.cz.

Mražená ryba NOWACO si zachovává svoji přirozenou chuť a v maximální míře také spoustu důležitých živin díky lovu v křišťálově čistých severských mořích u Aljašky, rychlému zpracování a bleskovému zamražení přímo na moři. U výrobků NOWACO se můžete spolehnout, že dostanete kvalitní rybu bez chemických přísad a přidané vody.

Zkuste například Filé z Aljašky s cuketou

Suroviny:

  • 300 g Filé z Aljašky NOWACO
  • 350 g cukety
  • 100 ml suchého bílého vína
  • šťáva z ½ citronu
  • 2 lžíce másla
  • 2 lžíce oleje
  • sůl, čerstvě mletý černý pepř, čerstvě nastrouhaný muškátový oříšek

Příprava:

Rozmrazenou a osušenou rybu pokapeme citronovou šťávou.

Cuketu nakrájíme na tenké plátky a smažíme je na másle asi 5 minut. Osolíme, opepříme a okořeníme muškátovým oříškem. Podlijeme vínem a při střední teplotě povaříme asi 8 minut.

Ve velké pánvi rozehřejeme olej a rybu v něm zprudka osmažíme z obou stran asi 2 minuty. Osolíme, opepříme a upravíme na talíře s cuketou.

Přejeme dobrou chuť!


Mohlo by vás zajímat
9 faktů o plodných dnech: Víte, které dny cyklu jsou plodné?
Rozčiluje se, vzteká a odmlouvá? Takhle ho rychle zklidníte!
Tohle je přesné! Nejšílenější momenty, které zažíváme s dětmi na mateřské
Jak by vypadal svět podle dětských kresbiček? Takhle! Pobavte se s námi
Od početí k porodu. Fascinující snímky zrození očima známého fotografa
Zpověď nešťastného manžela: Žena se mnou po narození dětí nechce spát
Tahle dočasná máma má náš obdiv: Vymazlila desítky miminek
Takhle vypadá život s batoletem! Vtipná kreslířka skvěle zachytila mateřství
Mateřská dovolená 2018 – vše, co potřebujete vědět

Horoskopy

Vodnář Sobotu prožije Vodnář nejlépe sám, protože s rodinou nemá momentálně nejlepší vztahy. Zadaní se budou…

Jména pro děti

Největší výběr jmen.

Dnes má svátek: Radana, Radovana, Ivica





Registrace

Pojďte s námi diskutovat, posílat otázky do poradny, nabízet a kupovat dětské zboží v bazárku.

Díky jednoduché registraci máte ke všemu okamžitý přístup.

Newsletter

Týdenní přehled nejdůležitějších zpráv do vaší e-mailové schránky.

  

Předplatné

Aktuální číslo časopisu