Maminka.czRecepty

Rychlá cuketová bábovka: Božsky nadýchaný moučník z vaší zahrádky

redakce 29.  7.  2022
Bábovka je jedním z těch moučníků, na kterých si s chutí pochutnáváme po celý rok. Využijte přebytků ze zahrádky a zpracujte do těsta i strouhanou cuketu. Že se vám tato kombinace zdá poněkud zvláštní? Vyzkoušejte a uvidíte, že oblíbená zelenina dodá těstu dokonalou vláčnost!

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Cuketa je u nás nesmírně populární. Nejenže se pěstitelé rádi předhánějí, čí úroda je blíže zápisu do Guinnessovy knihy rekordů, ale velice variabilní je také v gastronomii. Chutně ji zpracujete do slaných i sladkých jídel. Navíc je lehce stravitelná a obsahuje celou řadu vitaminů. 

Suroviny: 

  • 2 hrnky cukety
  • 2 vejce
  • 1 hrnek rostlinného oleje
  • 1 balíček vanilkového cukru
  • 3 hrnky polohrubé mouky
  • 1 balíček prášku do pečiva
  • 0,5 balíčku nasekaných lískových oříšků
  • 1 lžíce kakaa
  • 2 hrnky cukru

Postup:

Mouku smícháme s práškem do pečiva, přidáme cukr, vanilku, olej, cuketu, vejce, kakao, oříšky a dobře vymícháme. Těsto nalijeme do vymazané a moukou vysypané formy a pečeme na 180 °C zhruba hodinu nebo do té doby, dokud špejle nevyjde čistá. Po vychladnutí bábovku posypeme moučkovým cukrem.

Tento recept pro vás připravil web recepty.cz

Témata: Recepty, Jídelníček, jídlo, Vaření, Cukr, bábovka, suroviny, Vaření pro rodinu, Zahrádka, Těsto, Báb, Moučník, Mouka, Zelenina, Cuketa, Vejce