[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]
Tousty jsou jednoduché a rychlé řešení i třeba jako svačinka na výlet. Nebojte se s náplněmi experimentovat a kombinovat je. Fantazii se meze nekladou.
Příprava 4 toastů vám nezabere více než 10 minut.
Základní surovinou je 8 plátků toastového chleba a trocha másla na potření z vnejší strany. Než začnete připravovat náplně, rozehřejte toastovač.
Varianty toastů
Potřebujeme: 200 g kvalitní tmavé čokolády (dle chuti), 2 lžíce nasekaných lískových ořechů
Plátky chleba potřete velice tenkou vrstvou másla a čokoládu nasekejte na malé kousky. Na jednu polovinu rozprostřete čokoládu a posypte ji oříšky. Přiklopte druhou polovinou toastů a vložte do toustovače a pečte, dokud nebudou toasty zlatavé a čokoláda rozpuštěná. Toasty jsou sladké - doplňte je proto mírně navinulou citronou nebo rybízovou marmeládou.
Náš tip:S čokoládou a oříšky si chuťově dobře rozumí jahody. Musíte ovšem použít pevnější plody. Nakrájejte je na tenké plátky a zapečte do toastů.
Potřebujeme: 2 banány
Jeden banán rozkrájíme na dva plátky chleba a přiklopíme druhými. Zapečeme asi 3 minuty v toastovači.
Náš tip: Skvěle je doplní čaj z čerstvé máty
Potřebujeme: 4 jablka, 4 lžičky cukru, trocha skořice
Na bílý toastový chléb dáme nadrobno nakrájené jablko, posypeme cukrem a skořicí. Přikryjeme plátkem druhého chleba.Toasty vložíme do toustovače a toasty necháme asi 3 minuty zapéct.
Náš tip: Toasty chutnají teplé i studené. K jablkům můžete přidat i rozinky.
Potřebujeme: 4 lžíce oslazeného tvarohu, 4 hrstky malin
Krajíčky toastového chleba lehce pomažeme, vždy z jedné strany troškou másla. Otočíme a na „suchou“ stranu dáme oslazený tvaroh a maliny. Přiklopíme druhým krajíčkem toastového chleba, aby strana pomazaná máslem, byla navrch a zapečeme asi 3 - 4 minuty v toastovači.
Náš tip: Místo malin použijte třeba borůvky nebo jahody. Tvaroh můžete nahradit třeba jogurtem nebo termixem.
Potřebujeme:2 malé hermelíny, 2 hrušky, hrst sekaných vlašských ořechů
Na 4 krajíčky toastového chleba dáme vždy po půlce hermelínu, položíme na ně vždy polovinu hrušky nakrájenou na plátky a posypeme sekanými ořechy. Přiklopíme suchými plátky toastového chleba. V rozpáleném toastovači zapečeme do zlatova.
Náš tip: Hermelín můžete nahradit také nivou
(Inspirací nám byl časopis F.O.O.D 2/2014)