Maminka.czVýživa a stravování

Rychlé sendviče k snídani. Zkuste je na sladko

Iva Endrychová 22.  3.  2014
Rychlé sendviče k snídani. Zkuste je na sladko
Toasty jsou rychlé a snadné na přípravu. Klasické se šunkou a se sýrem jsou už nuda. Zkuste je na sladko. Navíc snídně bohatá na cukry dodá všem spoustu energie na celý den.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Tousty jsou jednoduché a rychlé řešení i třeba jako svačinka na výlet. Nebojte se s náplněmi experimentovat a kombinovat je. Fantazii se meze nekladou.

Příprava 4 toastů vám nezabere více než 10 minut.

Základní surovinou je 8 plátků toastového chleba a trocha másla na potření z vnejší strany. Než začnete připravovat náplně, rozehřejte toastovač.

Varianty toastů

S oříšky a čokoládou

Potřebujeme: 200 g kvalitní tmavé čokolády (dle chuti), 2 lžíce nasekaných lískových ořechů

Plátky chleba potřete velice tenkou vrstvou másla a čokoládu nasekejte na malé kousky. Na jednu polovinu rozprostřete čokoládu a posypte ji oříšky. Přiklopte druhou polovinou toastů a vložte do toustovače a pečte, dokud nebudou toasty zlatavé a čokoláda rozpuštěná. Toasty jsou sladké - doplňte je proto mírně navinulou citronou nebo rybízovou marmeládou.

Náš tip:S čokoládou a oříšky si chuťově dobře rozumí jahody. Musíte ovšem použít pevnější plody. Nakrájejte je na tenké plátky a zapečte do toastů.

S banány

Potřebujeme: 2 banány

Jeden banán rozkrájíme na dva plátky chleba a přiklopíme druhými. Zapečeme asi 3 minuty v toastovači.

Náš tip: Skvěle je doplní čaj z čerstvé máty

Skořicové s jablkem

Potřebujeme: 4 jablka, 4 lžičky cukru, trocha skořice

Na bílý toastový chléb dáme nadrobno nakrájené jablko, posypeme cukrem a skořicí. Přikryjeme plátkem druhého chleba.Toasty vložíme do toustovače a toasty necháme asi 3 minuty zapéct.

Náš tip: Toasty chutnají teplé i studené. K jablkům můžete přidat i rozinky.

S tvarohem a malinami

Potřebujeme: 4 lžíce oslazeného tvarohu, 4 hrstky malin

Krajíčky toastového chleba lehce pomažeme, vždy z jedné strany troškou másla. Otočíme a na „suchou“ stranu dáme oslazený tvaroh a maliny. Přiklopíme druhým krajíčkem toastového chleba, aby strana pomazaná máslem, byla navrch a zapečeme asi 3 - 4 minuty v toastovači.

Náš tip: Místo malin použijte třeba borůvky nebo jahody. Tvaroh můžete nahradit třeba jogurtem nebo termixem.

S hermelínem a hruškami

Potřebujeme:2 malé hermelíny, 2 hrušky, hrst sekaných vlašských ořechů

Na 4 krajíčky toastového chleba dáme vždy po půlce hermelínu, položíme na ně vždy polovinu hrušky nakrájenou na plátky a posypeme sekanými ořechy. Přiklopíme suchými plátky toastového chleba. V rozpáleném toastovači zapečeme do zlatova.

Náš tip: Hermelín můžete nahradit také nivou

(Inspirací nám byl časopis F.O.O.D 2/2014)

Témata: Výživa a stravování, Sendvič, Rychlé řešení, Toust, Sen
Mohlo by vás zajímat