[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]
Na 1 kulatou formu: 300 g ricotty 150 g fety 1 stroužek česneku hrst cherry rajčátek kousek červené papriky kousek cukety 2 vejce sůl, pepř rozmarýn, tymián olivový olej
Postup: Do mísy dejte ricottu, nadrobenou fetu, vejce a prolisovaný stroužek česneku. Směs osolte, opepřete a důkladně promíchejte. Připravte si kulatou koláčovou formu vyloženou pečicím papírem.
Rozetřete do ní sýrovou směs. Navrch dejte plátky cukety, rajčátka a na kousky nakrájenou papriku. Pokapejte olejem, osolte, opepřete a posypte bylinkami. Pečte asi 40 minut v troubě předehřáté zhruba na 170 °C.
Na 2 porce budete potřebovat: 2 filety z tresky 2 středně velké brambory 2 plátky šunky 2 rajčata 8 plátků cukety 1 cibuli olivový olej sůl, pepř lístky rozmarýnu
Postup: Připravte si dva kousky pečicího papíru. Na každý dejte plátek šunky a na něj rybu. Osolte, opepřete a ke každému filetu vložte plátky cukety, brambor, rajčat a cibule. Osolte, opepřete, zakápněte olejem a zabalte. Pečte asi 30 minut v troubě předehřáté na 180 °C.
Na 2 porce budete potřebovat: 200 g kuskusu 150 g kuřecího masa 100 g fety 6 sušených rajčat 1 cibuli 2 lžíce olivového oleje sůl, pepř
Postup: Na oleji orestujte nadrobno nakrájenou cibuli. Přidejte na nudličky nakrájené maso, opečte a přisypejte na proužky nakrájená rajčata. Kuskus připravte podle návodu a přimíchejte do pánve. Nakonec přidejte na kousky nakrájenou fetu. Podle potřeby osolte a opepřete.