Maminka.czRecepty

S červencovým F.O.O.D.em si užijete sladké léto

redakce 28.  6.  2020
Letní úroda ovoce a cuket a také mnoho podob grilování - to jsou hlavní témata červencového časopisu F.O.O.D.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Hledáte ty nejlepší recepty s třešněmi, meruňkami, borůvkami a malinami? Máme je pro vás! Hedvábný cheesecake s borůvkami, bezlepková mandlová buchta s meruňkami, dokonalý křehký koláč s mascarpone a malinami nebo super citronový dort s třešněmi – to jsou sladké dobroty, díky kterým vás budou všichni milovat.

Jak to vypadá, když holky rozpálí gril? Připraví tacos s grilovanou zeleninou, celé kuře naplacato, grilované ovoce s griliášem, lososa ve slanině nebo květákové steaky. Tahle grilovací party je velkou inspirací, na grilu se dá skutečně připravit leccos a na své si mohou přijít jak milovníci masa, tak vegetariáni či vegani.

Hodit se budou i skvělé recepty na špízy – krevetové, kuřecí i hovězí, a marinády na steaky, které zároveň poslouží jako dresinky.

Taky se vám na zahradě vždycky urodí příliš mnoho cuket? Tak je zpracujte do zeleninové galetky, upečte z nich cuketový chlebíček, udělejte z nich plněné cannelloni a nebo je zapečte s mletým masem. Uvidíte, že budete cuketu milovat, má totiž obrovský potenciál, také proto jsme ji posavali na surovinu měsíce.  

Klepněte pro větší obrázek

S šéfredaktorkou F.O.O.D.u se naučíte dokonalé ratatouille tak, jak ho připravují hospodyňky na jihu Francie. A k užitku jistě bude i podrobný recept na pravou řeckou musaku, který vás naučíme krok za krokem.

Odbornice na výživu Karolína Fourová se podělí o rady ohledně přípravy zavařenin a sirupů. A Taťána Shamma vás provede svou veganskou kuchařkou „Mami, dáš dobrotu?“, jestli váháte, zda se dá vařit pro celou rodinu „pouze z rostlin“, najdete tu odpověď.  

O prázdninách se jistě budou hodit tipy Lukáše Hejíka, kam vyrazit na českém venkově za dobrým jídlem. Stejně jako doporučení co a kde ochutnat v rakouských Alpách. Užijte si sladké a voňavé léto!               

Mnoho tipů s zajímavých receptů najdete v novém vydání časopisu F.O.O.D. Kupte si ho v naší on-line trafice iKiosek.cz! Dnes objednáte, zítra už ho máte ve schránce. A doprava je zdarma.

Klepněte pro větší obrázek
Témata: Recepty, léto, Červen, Malina, Ovoce, Alpy, Sla, Cuketa, Steak, Mandlová, Mascarpone, Borůvka, Třešně, Grilování, Červ, Francie, Gril, Meruňka, Hovězí, Recept