Maminka.czNaše tipy

S nástupem prázdnin se rodiče bojí o děti. Nechávají je sledovat

Eva Fruhwirtová 8.  7.  2011
S nástupem prázdnin se rodiče bojí o děti. Nechávají je sledovat
Případ Aničky vyvolal v rodičích strach o zmizení svých dětí. Za poslední rok se proto několikanásobně zvýšil zájem rodičů o sledování svých potomků. Nadcházející prázdniny, kdy děti nejsou pod kontrolou školy a riziko únosu či zmizení je vyšší, tento zájem ještě zvyšuje.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Každý rodič má logicky strach o své dítě. Nedávné kauzy zmizelých dětí tyto obavy ještě umocnily. Rodiče proto začali dětem pořizovat sledovací krabičky, které se umístí například do aktovky nebo jako hodinky na ruku. S ohledem na výdrž baterie je to v praxi nepoužitelné. Proto jsme připravili velmi jednoduchou aplikaci do mobilního telefonu. Děti většinou už mají mobilní telefon, takže je velmi snadné mít přehled o svém dítěti kdykoliv a kdekoliv,“popisuje novou formu hlídání dětí Petr Příhoda ze společnosti HI Software Development.

Výhodou je, že se k hlídání dětí využívá mobil, který má dítě u sebe. Komunikace probíhá přes GPRS, je tedy levnější než klasické SMS zprávy.

Tato speciální aplikace umí zasílat polohu dítěte na server. Rodiče potřebují pouze připojení k internetu a mohou ihned zjistit, kde se jejich dítě nachází, nebo jestli není třeba za školou. „K dispozici jsou také chytřejší verze, které umožňuje dítěti nahlásit oblíbené stavy. Rodičům se tak zobrazí vzkaz: šel jsem na trénink, zdržím se ve škole,“ vysvětluje Petr Příhoda.

Kromě textové zprávy je přenášená i aktuální poloha, ta v klasické SMS zprávě není. Rodič tedy může zkontrolovat, zda „zdržím se ve škole“ je psáno ze školy, nebo z blízké restaurace.

Témata: Děti, Rodiče, Naše tipy, Nástup, Náš, Boj, Za školou