Maminka.czSlavné maminky

S Tomášem máme dost odlišné názory na výchovu, říká Radka Třeštíková v prosincové Mamince

redakce 23.  11.  2020
Milujeme, když jsou zpovídané VIP maminky z našich titulek upřímné a otevřené. Třeba jako spisovatelka Radka Třeštíková, která s naší kolegyní Míšou Láchovou mluvila o výchově, domácí škole, sociálních sítích nebo třeba o tom, proč vůbec nejí cukr a sladkosti. To všechno v nové prosincové Mamince.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Tady máte malou ochutnávku z nové prosincové Maminky, která je právě teď na stáncích nebo si ji můžete objednat on-line ZDE, poštovné platíme my. 

Spisovatelka Radka Třeštíková v ní mluví třeba o tom, jak náročné je pro její rodinu období omezování kvůli koronaviru. 

S Tomášem oba pracujete převážně doma, je to tak? Jak se to dá s výukou Ely zvládnout?

No, to je taky na nic, když se tady pořád všichni čtyři motáme, Ela nemá klid na on-line výuku, protože Jonatan za ní pořád chodí a chce si hrát, vzájemně se otravují a od samého rána se pošťuchují, protože už se doma nudí. Snažíme se mít nějaký systém a dodržovat pravidla, ale ne vždy se to daří. Dny, kdy všechno funguje, střídají dny, kdy se rozpadne úplně všechno. ...S Tomášem máme navíc dost odlišný názor na výchovu našich dětí, což se teď, když jsou pořád doma, projevuje ještě víc než obvykle.

V čem konkrétně se s Tomášem ve výchově srážíte?

Tomáš má nějaké vzorce, které si nese ze své rodiny, já zase ty svoje a oba to automaticky aplikujeme při výchově našich dětí, protože nám to tak přijde správné. V dětech to občas vyvolává zbytečný zmatek. Když dám příklad, Tomášovi strašně vadí, když děti mluví u jídla a mlaskají. Ale u nás na Moravě se mluví u jídla a mlaská se! Je nám zkrátka jedno, když někdo povídá s plnou pusou nebo někomu skáče do řeči. Pro mě, na druhou stranu, je například důležité, aby si děti hlídaly svoje věci, aby je neztrácely, nerozbíjely, a to je zase Tomášovi celkem jedno, protože jsou to jenom věci a o nic tak hrozného nejde. 

Poznáváte se? Kreslířka dokonale vystihuje, jak vypadá život ženy s malými dětmi!

Titulní rozhovor samozřejmě není jediným lákadlem vánočního a do velké míry off-line čísla! Najdete v něm spoustu užitečných tipů, ať už jde o vánoční dárky nebo čtení pod stromeček, vánoční módu a recepty, praktické rady pro rodiče malých i o trochu větších dětí. 

Nebo rozhovor s naší šéfredaktorkou Alicí Rossi, které zrovna vyšla kniha Děti z naší vily. Autobiografické vyprávění přináší příběhy ze života její dcery a dalších dětí, nechybí tradice, zvyky, rituály. 

Přejeme hezké chvíle s prosincovou Maminkou. K mání i on-line ZDE

Knihy pod stromeček pro rodiče, babičky a dědečky. Nejlepší tipy!
Pohádky na dobrou noc: Čtete je dětem? Tady jsou důvody, proč byste to měli dělat
 
Témata: Slavní rodiče, Slavné maminky, Slavní tatínci, Rozhovor, Mateřství, Výchova, Instagram, názor, Spisovatelka, Jonatan, Kiki, Odlišný názor, Sladkosti, Alice Rossi, Tomáš, Cukr, Míša Láchová, Maminka, Radka Třeštíková, Sociální síť, Morava, Třešť