Maminka.czSlavní tatínci

Saša Rašilov ukázal svou dceru Emilku. Byl jsem u porodu všech holek, říká

kog 8.  10.  2020
Josefína, Antonie, Marie a čerstvě i Emílie. To jsou čtyři sestry a čtyři dcery herce Saši Rašilova. U všech porodů hrdý otec byl. „Každá z mých dcer je jiná. Je úžasné, že osobitost člověka je daná okamžitě,“ říká Rašilov. Na otázku, zda si přál syna, odpovídá: „Nepotřebuju mít dědice trůnu. Dokonce si myslím, že rodiče dcer mají výhodu, holky jsou rozumnější.“

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Nejstarší Josefínu (26) v srpnu provdal, nejmladší Emílii o měsíc později pomohl přivést na svět. A světu už ji i také ukázal. Emilka podobu s tatínkem rozhodně nezapře!

„Nikdy jsem moc nechápal, jak někdo může vidět podobu v čerstvě narozených dětech. Ale když jsem viděl Emilku poprvé, samotného mě překvapilo, že i mě ta podoba napadla. Takhle silně jsem to neměl s žádnou z holčiček. Díval jsem se na ni a říkal jsem si, že ten výraz znám od sebe,“ přiznává Rašilov (48). „Říkal jsem si, jak by to bylo hezké, kdyby to byla modrooká blondýnka po mamince, ale vylezl čertík Bertík,“ směje se herec. 

Fejeton otce Saši Rašilova: O spokojeném otci 45 +

Porod Emilky si nenechal ujít a manželce, herečce Lídě Rašilovové, s níž má i tříletou dceru Marii, byl po celou dobu oporou. „Byl jsem u porodů všech svých dcer. Nejstarší Josefína se narodila v roce 1994, byl jsem asi jedním z prvních otců u porodu. Porod vnímám s obdivem k ženám," říká.

A jak je to s povahami jeho dcer?  „Každá z mých dcer je jiná. Je úžasné, že osobitost člověka je daná okamžitě. Zdánlivě to vypadá jako nesmysl, ale je to tak, vidíte ji hned. Emilka je ale hodná a klidná. Myslím si, že na tuhle pohodu má vliv atmosféra v průběhu těhotenství. Pohoda, klid, legrace a žádné omezování. To bych řekl, že je recept na klidné dítě. S každým dalším dítětem si uvědomuji, jak všechno rychle uteče a že je dobré užít si to teď a tady,“ říká Saša Rašilov.

 

Nepotřebuju mít dědice trůnu. Rodiče dcer mají výhodu, holky jsou rozumnější.

 

Na okamžik, kdy se dozvěděl, že jeho čtvrté dítě bude opět dívka, jen tak nezapomene. „Pamatuju si všechny čtyři tyhle momenty, to jsou chvíle, na které se nezapomíná. Vždycky je to radostné překvapení. Nepotřebuju mít dědice trůnu. Dokonce si myslím, že rodiče dcer mají výhodu, holky jsou rozumnější. Když si vzpomenu na sebe, kluci mají pak v pubertě silnější dobyvatelské a výbojné tendence. Jakmile potřebují dokázat, že jsou dospělí, je to spojené s nějakou takovou výzvou. Holky jsou klidnější,“ myslí si oblíbený herec.

I když se Rašilov snaží všem svým dětem dopřát vše, co skutečně potřebují, nejmladší Emílie bude dědit po své tříleté sestře Marušce: „Nepatříme k těm, kteří mají pocit, že každé dítě musí mít všechno nové. Pořídili jsme nový kočárek, aby Emilka měla svoji vlastní káru, ale jinak, co půjde, určitě bude dědit po Marušce,“ přiznává Rašilov.

Lída Němečková: Po porodu mám dole dvacet kilo, ale dalších dvacet stále nahoře
Témata: Porod, Miminko, Slavní tatínci, Dospívání, Otec, Otcové, Josefína, Saša Rašilov, Trůn, Maruška, Hole, Emílie, Marie, Dcera, Bertík, Antonie, Holka, Emilie, Dědic, Pór