Maminka.czPéče o dítě a jeho výchova

Sedm znaků, podle kterých poznáte, že z vašeho dítěte roste psychopat

kog 20.  4.  2021
Že je dítě psychopat, lze zjistit už ve třech letech. Vyplývá to z mezinárodní studie, která sledovala, jak děti reagují na různé výrazy obličeje a na neutrální či nepříjemné obrázky. Už velmi malé děti projevují bezcitné a emocí prosté reakce, které jsou spojované s poruchou osobnosti.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Americký psychiatr John Marshall zase analyzoval chování stovky zločinců a psychopatů, a vytvořil tak tři znaky chování, které mohou naznačovat, že dítě by mohlo v budoucnosti spáchat některý z násilných trestných činů, napsal server brightside.me. Které to jsou?

1. Krutost ke zvířatům

Krutost ke zvířatům je typickým příznakem psychopatické poruchy dítěte. Pokud svému dítěti vysvětlíte, že není v pořádku tahat kočku za ocas a šťourat psa v očičku, dítě to pochopí a už to nebude opakovat, není co řešit a vy se nemusíte strachovat. Když ale záměrně trápí zvířata nebo se je dokonce snaží zabít, je na čase zasáhnout a podniknout nějaké opatření.

Nechceme vás děsit, ale právě sérioví vrazi si vybíjejí svůj hněv na bezbranných tvorech. A co víc, často své oběti trýzní nebo zabíjejí stejným způsobem, jakým ubližovali právě zvířatům. Spojení mezi trápením zvířat a psychopatií je tak zřejmé, že už i americká FBI začala zaznamenávat a evidovat případy týrání zvířat ve svých výročních zprávách o trestné činnosti.

Klepněte pro větší obrázek

Podívejte se na tuto fotografii. Je na ní sériový vrah Jeffrey Dahmer, známý také jako kanibal z Milwaukee, který byl obviněn z 15 vražd a dostal doživotí. Všimněte si, jak na fotografii z dětství drží malé kotě.

Jeffrey byl v dětství veliký podivín. Jeho matka Joyce Anette nebyla zcela duševně v pořádku a jeho otec byl velkým workoholikem. Jeffreymu se tudíž nedostávalo tolik pozornosti, kolik by potřeboval. Hrával si se svými imaginárními kamarády a děsil tím své skutečné přátele. Měl také zvláštní úchylku, zbožňoval pohled na mrtvá zvířata.

VIDEO: Tohle na ně platí: Proč věta "Nezlob" nikdy nezabere?

Témata: Děti, Péče o dítě a jeho výchova, Šikana, Andrej, Nehoda, zločin, fyzický trest, Tělesný trest, Náznak, Malé dítě, Chování, Maniak, Většina dětí, Heather, Idol, Mrtvé zvíře, Zajímavá věc, Ostatní děti, Imaginární kamarád, Lež, Zvíře, Hněv, Koťátko, Ponětí, Potter