Separační pleny: Přesvědčí možná i odpůrce látkových plínek

Monika 29. 12. 2012 18:29
Nevím, kdo by se chtěl patlat s nějakýma látkovýma plenama byď se separačníma, příde mi to jako kdybysme se chtěli vrátit o 50 let zpátky. Já si teda neumim představit, při nedostatku času, který mám, ještě řešít pokakaný pleny a jejich praní. Fakt dost nemysl, nechápu proč se radši nezaměří na ty nelátkové, aby teda byly víc "eko".
ala78 3. 1. 2013 09:59
Mám už třetí miminko a už od toho prvního používám sadu látkových plen, včetně separačních "vkládaček". Sortiment se od té doby značně rozšířil, existují už i české výrobky. Práce s tím žádná velká není, prostě je ukládáte do kyblíku a jednou za 2-3 dny hodíte do pračky a pověsíte na šňůru, kdo má sušičku, nemusí ani věšet. Nevím, co máte tak neodkladného na práci, že těch asi 20 minut navíc při praní a sušení nemáte. Já při rodičovské stihla dodělat a obhájit disertaci a v podstatě neustále pracuji na dohody, abych zůstala v kontaktu s rychle se rozvíjejícím oborem a "nezblba" v domácnosti, která mě zrovna moc nenaplňuje. Uvědomme si, že jedno děcko spotřebuje za plenkové období několik tun plínek, které se rozkládají desítky let. Není to žádná legrace. A není to ani návrat o 50 let zpět, žádné vyvařování v prádelních hrncích a nekonečné žehlení. Kalhotkové plenky se nežehlí. A navíc bylo spočítáno, že včetně el. energie a vody jsou látkovky o mnoho tisíc lacinější než papírovky (za celé plenkové období). Navíc jsou fakt hrozně pěkné a při jejich vybírání se potěšíte Vřele doporučuji!!!
??? 9. 5. 2016 08:30
Látkovky jsou dobrá věc malé jsou dva měsíce a kadí celkem pravidelně takže na tu dobu dávám papírovky ale jinak je v látkovkách a je to pohoda nikde nic neprotéká,zmizely jí opruzeniny a ještě jí to drží kyčle ve správné poloze
3