[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]
Kukuřičné klasy jsou při grilování velmi vděčnou surovinou. Nejen, že si je zamilujete pro snadnou přípravu, ale pokud je doplníte o pikantní máslo, povýšíte je zase o úroveň výš.
Suroviny:
Klasy neloupejte, nechte povařit asi 5 minut ve vroucí vodě. Během toho vezměte změklé máslo, posypte mletým koriandrem, chipottlovým práškem, osolte a promíchejte vidličkou.
Klasy vyndejte z horké vody na talíř a nechte trochu vychladnout. Máslo zakápněte trochou citronové šťávy, vmíchejte najemno nakrájenou čerstvou bylinku a opět promíchejte.
Klasy opatrně rozbalte z listů, odstraňte kukuřičné vlasy, kukuřici pomažte ochuceným máslem a opět listy zabalte do původního stavu. Aby se listy nerozevíraly, svažte je namočeným provázkem.