Signály, které prozradí, že je správný čas dítě seznámit s nočníkem

kat_car69 11. 3. 2014 21:30
My jsme dcerku trénovali na nočník od chvíle, co začala sedět cca 8 měsíc. Hned ráno, co vstala, po každém jídle. Brala to jako samozřejmost. Od roka se už do plínek nevykakala a v roce a půl plínky odložila úplně. Spíše to záleží více na rodičích, o jejich trpělivosti a hlavně pohodlnosti a lenosti. O ničem jiném to není. A rozhodně, čím dříve se dítě zbaví plínek, tak je daleko svobodnější, nemluvně o ekologickém dopadu nezničitelných jednorázových plínek. Naše maminky to zmákly při to všem frmolu ještě rychleji, na roce jsme byli bez plín. Copak jste někde v Africe viděli běhat děti s plínami? Tam mají bezplenkovou metodu a žádné plínky a nočníky řešit vůbec nemusí.
hele 11. 3. 2014 22:17
By mě zajímalo co byste dělala kdyby pokaždé když dítě posadíte na noční tak spustí řev až se celé třepe apod.? Pokud dítě nočník vyloženě odmítá tak s tím nic nenaděláte a můžete se na hlavu stavět! U nás malej do dvou let cirkus s nočníkem, tak jsme to nehrotili (dle Váš je to naše lenost) a pak si najednou řekl sám. Prostě k tomu dospěl časem sám....Každé dítě je jiné.
karamela 31. 8. 2016 20:14
Ano, každé dítě je jiné, ale dvouletý plínáč je vaše ostuda. Ne jeho.
Lol 22. 1. 2017 15:26
Jak to vysvětlíš u sourozenců? Kdy jeden sedí na nočníku už v roce a druhý o něm do dvou nechce ani slyšet? Jinak i normálně se chováš jako kravka nebo jen v inet diskuzích?
Babs 16. 9. 2016 19:57
Mám 26 měsíčního syna a nočník ani záchod nechce vidět...nedávno jsem ho držela na záchodě násilím a řval až mu tekly slzy...byla bych moc ráda, kdyby už byl bez plen, ale prostě to neřeším. Nechce být bez plíny vůbec a když mu ji nechci dát, začne plakat. Nebudu stresovat ani jeho ani sebe a na okolí kašlu A že je to moje lenost?, tak ať...v kolika k tomu dospěl váš?
Lída 12. 3. 2014 04:09
My jsme začali dávat v roce ale až ve dvou letech a 5.měsících ho přijmula do tý doby řev, řev a řev, a pak cca 14.dni jsme zkoušeli co 15.minut a ejhle jednoho krásnýho dne šla sama dobrovolně na nočník. Ono to záleží opravdu na dítěti pokud není připravený tak se můžete stavět na hlavu jak chcete a nic nebude a my ktomu máme doma ještě zatvrzelýho berana kterej si dělá ve všem co chce. Tak že o lenosti není co se týče nočníku ani řeč, každý dítě je jiný, a nejde je srovnavat .
??? 12. 3. 2014 22:23
já jsem začala od 6. měsíce dávat pomalu na nočník. Vždy po spánku, po jídle, nebo cca každou hodinku. Potom jsem důrazně vždy dcerce vysvětlila, že tady je nočník a tam se dělá ee!!! Jakmile se ho dotkla, tak jsem jí tam posadila - a bylo mi jedno, že to nemyslela vážně. Prostě nočník není hračka!!! Za dva týdny jí bude rok a jsme už skoro bez plenek (přes den). Sama dojde k nočníku ukáže nebo se ho dotkne a řekne e - takže to chápe. Akorát si jí musím všímat, abych to nepropásla Jsem pyšná máma, ale je to spíš moje zásluha. Nepolevila jsem a ani nehodlám polevit
21. 5. 2015 13:52
Nočník jsme doma měli už v době, kdy synovi byl rok a půl. Ale v té době si ho všímal spíš jako hračky. Že by na něm vydržel sedět, o tom vůbec nemohla být řeč. Navíc při jednom z pokusů se stalo, že si sedl na hranu nočníku, což ho asi dost zabolelo a na několik dalších měsíců nočník nechtěl ani vidět.
Tak jsme další pokusy nechali být na později. A pak sám v 21 měsících přišel k nočníku, sedl si na něj, aniž by mi jakkoli naznačoval, že potřebuje čůrat, vyčůral se. Následovala veliká pochvala a pak už to pozvolna šlo všechno samo. Tou dobou bylo léto a tak mohl doma chodit bez plenky a kdykoli potřeboval, došel si sám na nočník.
Na podzim si pozvolna osvoji, že i když je oblečený, že se nemůže počůrat, ale musí jít na nočník.
No a po druhém roce (myslím, že mu bylo 27 měsíců) začal na nočník vykonávat i velkou potřebu.
Šlo to všechno pozvolna samo, bez nátlaku. Prostě další pokrok s nočníkem následoval poté, co si osvojil předchozí level.
monika 27. 5. 2015 10:13
mam doma 27 mesicniho synka a stale mame plinky i kdyz zkousime posazovat na nocnicek tak stejne se nam pocura do kalhot .ikdyz ho na nocniku zabavim tak stejne nic.jak tedy pokracovat?za radu predem diky
Deedee 4. 7. 2015 10:20
Já zkouším metodu od mojí maminky, od doby kdy začíná dítě samo sedět, ho občas na noční posadit, pak vychytat dobu kdy udělá bobík a čůrání přijde samo. Každá maminka má jinou metodu a každé dítko je jiné a žadná maminka by neměla napadat jinou, jak a v kolika měsících její dítě vykonává potřebu. Tady by si měly maminky radit a ne se chlubit nebo peskovat ostatní.
elik 28. 7. 2015 20:47
Vnukovi je 18 měsíců, po vyčůrání nebo vykakání mu vždy zatleskáme, on si zatleská také, rozhlédne se, očekává úsměv a na nočník chodí rád, má ho na přístupném místě a i si ho sám donese. S pravidelným posazováním začala dcera někdy okolo roku. Jsem moc ráda, že dcera už nemusí kupovat plenky
Anonim 24. 12. 2016 15:14
Každé dítě je jiné. Dcera od 10měsíců bez pleny. A syn 2 roky a stále se plenkuje. Neřeším to ono to příjde samo.
Romca 13. 2. 2017 14:51
Nam budou v breznu 2 roky a ma plinu jelikoz babicka ho nutila sedet na nocniku tak ho tetka vydi a spusti rev taky nenutim a proste to prijde samo neresime to v lete bude behat nahatej tak se treba nauci 😉
Jara 13. 2. 2017 15:52
Myslím že je to i papírovými plenami.Já jsem u svých dětí používala bavlněné pleny a učila je na nočník už v 8 měsících,a neměli s tím žádný problém.Podotýkám, že mám dva kluky.Prostě pohodlnost rodičů asi v dnešní době vítězí.Ale ať si každý dělá jak uzná za vhodné.
Ajka 13. 2. 2017 16:32
Kdy zacit s nocnikem
Lenka 12. 4. 2017 23:43
Taky jsem dceru zkoušela dávat na nočník hned jak uměla sedět. Posadila se a vyčůrala se a my byli celý šťastný, pak se ale něco pokazilo ona už uměla chodit z nočniku zdrhala, když jsem ji vzala na velký záchod tak se zabejčila a nic jen jak jsem ji oblékla tak se počůrala nebo hůř. Strašně jsem se trápila. Je mi jedno jestli tady někdo píše, že to je o lenosti. Mojí holčičce jsou 2 roky a 3 měsíce a dá se říct že ze dne na den konečně pochopila a sama si řekne. Každá máma bude hrdá a nejšťastnější v každém měsíci nebo roce kdy se to konečně povede.
16