Maminka.czŠkolák

Škola hrou aneb jak se s dětmi učit, aby je to bavilo

Přimět malého školáka k učení je někdy nadlidský výkon. Pokud zrovna řešíte podobný problém, můžou se vám hodit tipy, které se osvědčily zkušené mamince čtyř dětí Štěpánce Štrougalové z Baby Clubu Juklík.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Aby je učení bavilo...

Znáte to sami – z nudného školení, při kterém skoro usínáte, vám nejvíc utkví v paměti puntíkovaná kravata přednášejícího, ale co říkal, si už za pár hodin nevybavíte.

S dětmi je to podobné – sedět hodinu doma na židli a biflovat počty nebo písmenka vydrží jen ti nejukázněnější jedinci – a i ti jenom někdy. Navíc to nemívá žádoucí efekt.

Mnohem lépe funguje, jak ostatně tvrdil už Jan Ámos Komenský, propojit učení s hrou. „Možností je spousta, jen je třeba postupovat nenápadně, aby děti naši „lest“ neprohlédly.

Začíná boj o dobrou základku. Rodiče „stěhují“ děti, kde můžou

Pokud se vám ale podaří je zaujmout a nadchnout pro hru, ani je nenapadne, že se vlastně učí,“ radí Štěpánka Štrougalová z Baby Clubu Juklík, dětského centra, kde se děti nejen učí plavat, ale kde mají i možnost se po všech stránkách zábavnou formou vzdělávat.

Témata: Děti, Předškolák, Školák, Praktické rady, Jak na to, Naše tipy, Dyslektik, Škola, Lest, Nejlepší trik, Jan Amos Komenský, Pracovní sešit, Štěpánka Štrougalová, Oblíbená hra, Lístek, Servírování, Sešit, Velký nákup, Baby Club Juklík, Kreslení, Dodávka, Písmenko, Kravata, Jak, Strávník