[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]
Tvarohová zmrzlina à la Míša
Tradiční česká zmrzlina zvaná Míša patří k populárním pamlskům, který parádně osvěží v horkých dnech. Můžete si ji snadno připravit i doma. Pochoutka plná tvarohu politá čokoládou zcela jistě vykouzlí úsměv na tváři malých i velkých.
Suroviny:
Postup:
Tvaroh smícháme s vanilkovými cukry, medem, citronovou šťávou a rumem. Odděleně si vyšleháme smetanu ke šlehání. Poté vyšlehanou smetanu přidáme k tvarohové směsi.
Pokud nepřidáváme další ingredience, zmrzlina je hotová. Dáme ji do plastové dózy (případně polejeme polevou) a zamrazíme. Uvedené množství je na půllitrovou dózu.
Vanilková klasika
Znáte větší klasiku, než je ta vanilková? Přidáním pravé vanilky do krému ji dovedete k dokonalosti.
Začneme tím, že si v mléce uvaříme pudink, do kterého přidáme vanilkový cukr a moučkový cukr. Do hotového pudinku přidáme žloutek, smetanu a vše důkladně promícháme.
V misce si ušleháme tuhý sníh, který přidáme do pudinku. Na závěr přidáme nastrouhanou čokoládu podle chuti, někdy přidávám i strouhaný kokos nebo trošku rumu na zvýraznění chuti.
Skvělá čokoládová zmrzlina
Nejprve rozpustíme ve vodní lázni 100 g čokolády, kterou rozetřeme v tenké vrstvě na pečicí papír. Necháme ji ztuhnout a rozlámeme na kousky. Smícháme žloutky s cukrem a 30 ml mléka. Do hrnce nalijeme zbylé mléko a smetanu, přivedeme k varu, přilijeme žloutky a povaříme do zhoustnutí. Přidáme zbylou čokoládu a necháme ji rozpustit (nevařit!).
Po vychladnutí vmícháme kousky čokolády a za občasného promíchání necháme zmrazit.