Maminka.czKoronavirus

Skvělý nápad, ale smutný pohled: Děti si hrají a koukají na sebe přes sklo

kog 19.  5.  2020
Vypadá to jako skvělý nápad, ale vlastně je to i trochu smutné a dojemné. Nemoc Covid-19 se dotkla i těch nejmenších, chybí jim kamarádi a už se těší, až s nimi zase budou moci běhat po zahradě. Tihle rodiče z britského Wakefieldu dostali nápad. Svým potomkům vyrobili takové okýnko, aby se mohli aspoň vídat přes plot.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Sourozenci Arlo a Arabella, kterým jsou tři a dva roky, už delší dobu postrádali svého tříletého souseda Lea. Během pandemie koronaviru se nemohli vídat a dost je to trápilo. „Arlo a Arabella dobu karantény snáší opravdu špatně. Dostalo se to tak daleko, že jsem je přistihla, jak lezou na králíkárnu, kterou máme vedle plotu, aby mohli jen na chvíli spatřit sousedovic dítě. Bylo to opravdu nebezpečné," říká jejich máma, Amy Vickers (27). 

Dojemné! Pyšný děda se chodí koukat přes sklo na svou vnučku

Amy přemýšlela, jak to udělat, aby se děti mohly opět vídat a bylo to pro všechny bezpečné. A dostala neobvyklý nápad – se sousedy se dohodli a ve společném plotě vyřízli otvor, který vyplnili plexisklem a dětem tak umožnili trávit čas opět spolu – aniž by se dotýkaly. "Mohou vidět jeden druhého a povídat si přes okno. Dokonce si můžou kreslit obrázky omývatelnými barvami," chválí si nápad kreativní rodiče. "Děti jsou u okna každý den, myslím si, že to opravdu milují," dodávají. 

Speciál o koronaviru

Koronavirus se objevil poprvé na začátku prosince 2019 v  čínském městě  Wu-chan. Onemocnění, které tento koronavirus způsobuje, dostalo označení COVID-19.  Koronaviry vyvolávají nemoci od běžného nachlazení po syndrom akutního těžkého onemocnění dýchacích cest. Onemocnění se přenáší vzduchem  kapénkovou infekcí a nejčastěji zasahuje sliznice horních a dolních dýchacích cest a spojivky. Inkubační doba je 7 - 14 dní. Mezi příznaky koronaviru patří zvýšená teplota, dušnost, kašel, únava a bolesti svalů.

Uzavření škol|Nárok na ošetřovné|Testování na koronavirus|Léčba koronaviru|Rouška bez šití
 
Témata: Koronavirus, Děti, Rodina a vy, Pandemie koronaviru, Wakefield, Okýnko, Nápad, Arabel, Okno, Skvělý nápad, Arlo, Arabella, Amy, Plot, Smutný pohled

Video