Maminka.czDěti

Skvělým pomocníkem pro trénování jemné motoriky je pro vaše děti pískohraní. Znáte ho?

Reklama 27.  8.  2020
Možná už jste o něm slyšeli, možná ne, každopádně pískohraní se stalo v posledních letech velkým hitem. Je vhodné pro všechny věkové kategorie, pomáhá menším dětem rozvíjet jemnou motoriku a díky různým tvořivým sadám může být každý výtvor vašeho dítka originál. O tom, jak pískohraní funguje, jsme se zeptali zakladatelky firmy Pískohraní, Lenky Podzemné.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

1) Čím se zabývá firma Pískohraní?

Vyrábíme různé tvořivé sady, spousty druhů a odstínů barevných písků. Velký výběr samolepicích šablon neboli pískovánek a mandal. Taky máme různé doplňky jako třeba vypichovátko, které vám nahradí špendlík nebo nožík. Taková pomůcka je potřeba pro odstranění krycí vrstvy samolepicí šablony, než s ní a pískem začnete pracovat.

2) V čem je váš produkt užitečný pro děti?

Protože v dnešní době děti nemají dostatek podnětů pro rozvoj jemné motoriky. Dětské poznání spočívá i v tom, že si věci potřebují prostě osahat a ani to jim virtuální svět také neumožní. To vše potom dětem ve škole komplikuje i tak přirozenou dovednost jako je správné držení tužky a pera. Psaní se potom může stát nepříjemným a vlastně zbytečným strašákem. Odklonili jsme se díky moderním technologiím od přirozenosti a tak se ji později musíme zase učit. Trénování jemné motoriky jde zároveň ruku v ruce s trpělivostí a soustředěním. Děti jsou zahlcené intenzivními možnostmi chytrých telefonů a jejich pozornost je v reálném světě pouze útržkovitá a velice nestabilní. 

3) Jak jste k myšlence přišla?

Sypání písku je známé už tisíce let, takže to taková novinka není. Nejsme přímořskou oblastí, takže se k nám tato technika dostala až později ze zahraničí. Tam, kde moře mají, je vytváření obrazů z barevného písku velice rozšířené. Prvotní myšlenka byla v originálním tvoření a zároveň, aby to mělo přínos pro společnost. Nebyl to přímo můj nápad, nechala jsem se inspirovat a chtěla jsem tohle poselství šířit dál - tvořivost a originalita.

Klepněte pro větší obrázek

4) Je možné vás potkat na nějaké akci?

Ano. Samozřejmě se běžně účastníme jarmarků, festivalů, dětských dnů a dalších kulturních akcí. Je skvělé setkávat se s lidmi a ukazovat jim, jak je zábavné hrát si s pískem.

5) Máte také e-shop, aby mohli maminky nakoupit z pohodlí domova?

Samozřejmě máme e-shop www.piskohrani.cz, kde máme velký výběr všech produktů, které si sami vyrábíme nebo zpracováváme z prvotních surovin.

6) Máte nějaké věrnostní slevy či nějaká odměna za doporučení? 

U objednávky nad 1000 Kč máme dopravu zdarma. Rádi děláme radost, takže i naši zákazníci najdou ve svých objednávkách malé drobnosti - dárečky.

7) Psala o vás média?

Ano, už o nás napsali časopisy Mateřídouška, Sluníčko a internetové servery mom4moms.cz a také budeme partneři letošního ročníku FOOD Pikniku v Praze na Ladronce.

Témata: Děti

Video