Maminka.czVýživa a stravování

Sladké dobroty z lesních i zahradních plodů. Tyto musíte v létě ochutnat!

Jana Chmelíková 30.  7.  2017
Léto s sebou přináší skvělou věc: drobné, povětšinou červené ovoce, během prázdnin se na stolech vystřídají jahody, maliny, ostružiny, borůvky, třešně i moruše. A pokud je nesníte hned, dají se z nich připravit úžasné věci.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Smetanové lívance s lesními plody 

20 kusů, 20 minut

Potřebujeme: 400 g zakysané smetany, 2 vejce, 200 g hrubé mouky, 1/2 prášku do pečiva, špetku soli, olej na smažení, 400 g lesních plodů, 2 lžíce moučkového cukru

Ve smetaně rozšlehejte vejce, vmíchejte mouku, prášek do pečiva a sůl. Množství mouky případně upravte podle tekutosti smetany. Na olejem lehce potřené pánvi smažte lívance z obou stran dozlatova.

Polovinu lesních plodů trochu rozmačkejte s moučkovým cukrem, aby ovoce pustilo šťávu. Smíchejte se zbylým ovocem a směsí ozdobte lívance při podávání. 

Klepněte pro větší obrázek
Témata: Výživa a stravování, Časopis F.O.O.D., Směs, Citronová kůra, Dobro, Křehké těsto, Les, Mouka, Tekutina, Pečící papír, Trouba, Zbytek, Smích, Smažení, Vrstva, Lžíce, Cukr, Čerstvý sýr, Vanilkový extrakt, Sůl, Citronová šťáva, Teplé místo, Úžasná věc, Mango, Vroucí voda