Maminka.czRecepty

Sladké hříchy bez výčitek: Pečené ovoce nebo malinový trhanec

11. 11. 2017
Prohánějí vás chutě nebo máte někdy pocit, že jeden den byste vyjedla celou cukrárnu a druhý den zase pro změnu můžete žít jen o olivách? Máte nárok a my vám přinášíme inspiraci na zdravé dobroty bez výčitek!

Malinový trhanec

Na porci budete potřebovat:

  • 200 ml mléka
  • 1 vejce
  • špaldovou mouku
  • špetku soli
  • čekankový sirup
  • 50 g mražených malin
  • 1 lžíci přepuštěného másla

Postup: Do misky nalijte mléko, přidejte špetku soli a rozšlehejte v něm vejce. Postupně přidávejte tolik mouky, aby vzniklo o něco málo hustější těsto než palačinkové. V hlubší pánvi rozehřejte máslo a přilijte těsto. Když je zespodu propečené, pomocí dvou vařeček ho natrhejte a jednotlivé kousky promíchejte, aby byly opečené ze všech stran. Rozmražené maliny prohřejte. Hotový trhanec dejte do talíře, přidejte maliny a přelijte podle chuti čekankovým sirupem. Do těsta můžete vmíchat ještě půl lžičky skořice.

Podzimní recepty na víkend jedna báseň, na kterých si pochutnáte

Hruškové koláčky

Klepněte pro větší obrázek

Na 6 kousků budete potřebovat:

  • 100 g hladké mouky
  • 150 g pohankové mouky
  • 130 g másla
  • 1 vejce
  • 50 g třtinového cukru
  • špetku soli
  • 1 lžičku nastrouhané citronové kůry

Na náplň:

  • 300 g ricotty
  • 3 lžíce medu
  • 1 vejce
  • hrušky nebo jiné ovoce podle chuti
  • máslo na vymazání formiček

Postup: Do mísy dejte mouku, máslo, vejce, cukr, špetku soli a citronovou kůru. Vypracujte hladké těsto a nechte ho chvíli odpočinout v chladu. Ricottu prošlehejte s vejcem a medem. Pak rozdělte těsto na 6 dílků. Vyválejte kolečka a těstem vyložte máslem vymazané formičky na muffiny. Přidejte náplň a nakrájené ovoce podle chuti. Koláčky pečte 20 minut v troubě předehřáté na 180 °C. Skvěle chutná kombinace hrušek a ostružin.

Pečené ovoce s drobenkou

Klepněte pro větší obrázek

Na 4 porce budete potřebovat:

  • 2 jablka
  • 1 hrušku
  • hrst rozinek
  • ½ lžičky skořice
  • 2 lžičky medu
  • máslo na vymazání formiček

Na drobenku:

  • 50 g másla
  • 50 g mletých mandlí
  • 50 g třtinového cukru

Postup: Ovoce nakrájejte na kousky a promíchejte s rozinkami, medem a skořicí. Rozdělte ho do máslem vymazaných zapékacích misek. Na drobenku smíchejte máslo, mleté mandle a cukr. Posypte ovoce připravené v miskách a dejte do trouby předehřáté na 180 °C. Pečte asi 25 minut nebo dokud drobenka nezezlátne. Pečené ovoce podávejte se zakysanou smetanou!

Už jste ochutnali Skyr? Zkuste si z něj udělat bezlepkový dortík nebo shake
Nezapomínejte na mrkev, je zdravá a v kuchyni vynikající. Zkuste naše recepty
4 nejlepší jahodové recepty pro děti. Zkuste knedlíky, salát nebo polévku
Témata: Děti, Recepty, Jídelníček, Výživa a stravování, Rodina, Dětský jídelníček, Výčitka, Med, Hladké těsto, Skořice, Mali, Máslo, Těsto, Rózinka, Zdravá dobrota, Nakrájené ovoce, Ovoce, Citronová kůra, Hluboká pánev, Třtinový cukr, Mouka, Miška, Špaldová mouka, Rozinka, OVO

Mohlo by vás zajímat
Přiznání matek! Nejtrapnější zážitky z porodnice. Tohle nás nenapadlo!
Jakub dceru rozmazluje, tak jsem to zakázala, říká Agáta Prachařová
Nikol Štíbrová to schytala od matek! Vyčetly jí, že syn patlá po výloze
Meghan a Harry pokřtili syna Archieho. Chyběla královna a obřad byl soukromý
Má za sebou sedm operací hlavy, přesto je Karolínka usměvavé dítě
To je ale bříško! Takhle vypadá těhotenství s trojčaty týden po týdnu
Syn se narodil s jinou barvou pleti, než má jeho táta. Podezírali mě z nevěry
Nechcete mít rozmazleného sobce? Přestaňte mu sloužit a vše kupovat!
Sedm znaků, podle kterých poznáte, že z dítěte roste psychopat

Horoskopy

Býk S odstupem času vám přijdou některé věci jinak. Musíte uznat, že měl partner v mnohém pravdu, a tak mu…

Jména pro děti

Největší výběr jmen.

Dnes má svátek: Magdalena, Magdaléna, Magda





Registrace

Pojďte s námi diskutovat, posílat otázky do poradny, nabízet a kupovat dětské zboží v bazárku.

Díky jednoduché registraci máte ke všemu okamžitý přístup.

Newsletter

Týdenní přehled nejdůležitějších zpráv do vaší e-mailové schránky.

  

Předplatné

Aktuální číslo časopisu