Maminka.czSlavní rodiče

Slavné české ženy prozradily svoje triky pro krásu

Kateřina Kouříková 12.  12.  2012
Žádná z nás se nevymaní z rukou času. Přesto můžeme udělat mnohé pro to, abychom vypadaly báječně a stárly s elegancí. Zeptali jsme se čtyř hereček a jedné módní návrhářky, jak o sebe pečují a jak se vyrovnávají s přibývajícími léty.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Simona Postlerová

Herečka, 48 let

* Máte své kosmetické rituály?

Odličuju se jenom dětskými papírky na prdelky, protože si říkám, že co je na tu nejjemnější kůžičku, to bude určitě i na pleť, a funguje to. Do civilu se i trochu líčím, ale nedávám si make-up, jen si korektorem zakryji nepravidelnosti. Osvědčuje se mi to, pleť tak může dýchat.

* Jste krásně štíhlá. Sportujete?

Ne, na to nemám čas. Když tak si jdu zaplavat. Ale celý život jím docela lehce, hlavně zeleninu a rýži.

* Cítíte se dobře ve svém věku?

Když se řekne 48 let, tak to už je hodně, ale nevím vůbec, co to znamená, protože se cítím velmi mladě a nemám pocit, že by mi ubývalo energie.

* Jste spokojená s tím, jak vypadáte?

Je to tak, jak to je, takhle mi to daly geny a pán bůh, a tak jsem spokojená a je mi docela dobře.

ČTĚTE TAKÉ: Tatiana Vilhelmová: Měla jsem obrovskou touhu být sama s dětmi

* A bylo to tak vždycky?

Tak samozřejmě jsem měla nějaké pubertální mindráky, například z nosu, a záviděla jsem holkám, které mají krásné dlouhé vlnité vlasy. Já mám tři chlupy děda Vševěda. No a co? Tak to je.

* Co jste radila své dceři?

My jsme se o tom ani moc nebavily. Ona vidí, jak to dělám já. Ale je velmi rozumná, snaží se žít zdravě, až ji obdivuju, protože naše generace neměla kam jít, tak byla taková sebedestruktivní. Já se od ní i učím.


Markéta Hrubešová

Herečka, 40 let

* Co všechno děláte pro to, abyste byla krásná?

Moc to nepřeháním. Přemýšlím o tom, co jím, dodržuji pitný režim a snažím se dostatečně vyspat. A hlavně se snažím být srovnaná sama se sebou. Na zkrášlovací procedury moc nechodím. Musím zaklepat, že ta přírodní výbava je, zatím, docela dobrá. Ale samozřejmě používám kvalitní kosmetiku (také jsem jedné tváří) a sportuji.

* Jste se sebou spokojená?

Pokouším se najít a hlavně udržet si vnitřní rovnováhu, protože ta je klíčová. Už jsem dospěla do stadia, že mám sama sebe ráda takovou, jaká jsem, a nesnažím se nějak extrémně měnit k obrazu druhých.

* Co byste jednou o kráse chtěla předat své dceři?

My si o tom už teď docela hodně povídáme. Já jí říkám, že je sice pěkné, když je upravená, hezká, ale že mnohem důležitější j e to, co má v hlavičce uvnitř. A jaký je člověk celkově.

* Jak se díváte na plastickou chirurgii?

Nikdy neříkej nikdy... Když ji člověk potřebuje urgentně, tak to chápu. Ale když si některé ženy mezi kosmetikou a kadeřníkem zajdou jen tak na botox, tomu už nerozumím. Je velmi tenká hranice mezi tím, kdy zákroky nejsou ještě vidět a kdy už ano. Za vrásky se nestydím, jsou zkrátka moje.


Veronika Nová

Herečka, 26 let

* Jak o sebe pečujete?

Občas chodím na kosmetiku nebo na masáž a někdy si jdu zacvičit.

* Jak pečujete o svou pleť?

I když už mi je šestadvacet, mám pořád problém s pletí, mám ji suchou, ale kolem pusy se mi dělají pupínky. Mám vyzkoušené, že mi pomáhá Clinique.

* Jste se sebou spokojená?

Kdybych sama se sebou nebyla spokojená, tak bych asi se sebou nemohla žít. Myslím, že mám i zdravou míru sebevědomí, ale není to proto, že bych si připadala strašně krásná, ale tím, že dělám svou vysněnou práci. Proto jsem víc v pohodě. Když se člověk cítí dobře díky tomu, co dělá, pak se to projeví i na zevnějšku. Pocit dokonalosti asi ani není možný. Jsme ženské, vždycky je co zlepšovat.

* Stárnete stejně jako vaše maminka?

Já mám hroznou výhodu, že mám moc hezkou maminku a třeba postavu jsem zdědila po ní, ona je taky maličká a je hrozně hubená. A já proto nemusím nic moc dělat, protože mám po mamče danou postavu a nemusím se trápit někde v posilovnách a jím to, na co mám chuť.


Hana Vagnerová

Herečka, 29 let

* Jak o sebe pečujete?

Sportuju – skáču na trampolíně. Ale jinak nic speciálního nedělám, nechodím na kosmetiku ani na manikúru, myslím, že to všechno zatím zvládnu sama. Jen si denně myju vlasy, to je taková moje úchylka.

* Co dělá ženu krásnou?

Aby byl někdo krásný, musí být šťastný. A je to spojené i se zdravým sebevědomím, které by měli povinně dodávat i muži. Teď jsem byla v Barceloně a byla jsem úplně paf, jak ty holky chodí všechny narovnané, nosí se, jsou hezky oblečené. Protože mají chlapy, kteří jim říkají, jak jim to sluší.

* A vy sama se cítíte v pohodě?

Asi ano, ale na druhou stranu celý život jsem módu moc neřešila, oblékala jsem se do mikin s kapucí, až teď se snažím oblékat ženštěji. A to asi souvisí s mým přítelem, který mě v tom podporuje.

* V dospívání jste se cítila dobře?

Ne, protože jsem měla anorexii. Teď se poslední tři roky cítím mnohem líp. Měla jsem hroznou kliku, že jsem potkala kluka, který to se mnou vydržel a dostal mě z toho. Myslím, že to byly docela ztracené roky.

* Jak se díváte na plastickou chirurgii?

Když má někdo z něčeho hodně velký komplex a pomůže mu to, tak je to v pořádku. Ale já osobně mám ráda chyby na lidech, dělá je to zajímavějšími. Když jsem byla malá, měla jsem hrozný komplex z toho, že mám odstávající uši, a dneska jsem za ně ráda.


Tatiana Kovaříková

Módní návrhářka, 46 let

* Co je pro vás při péči o vzhled nejdůležitější?

Prvořadá je pro mě péče o pleť, protože jsem alergik a mám odmalička problémy. Proto pravidelně chodím na kosmetiku a mám svoje vyzkoušené krémy, vyhovuje mi Esthederm. A potom samozřejmě manikúra, pedikúra, vlasy, chodím ke svému oblíbenému kadeřníkovi Liborovi Šulovi. A pak cvičím, asi nejvíc na mě funguje bikramjóga. Vnímám to celkově, nic nejde vynechat.

* Co myslíte, že na ženě nejvíc prozradí věk?

Asi pleť na krku a okolo očí.

* Je pro krásný vzhled důležité to, jak se cítíte?

Určitě ano. Krása a vzhled ženy úzce souvisí s tím, jak se žena cítí. Pokud je v pohodě a pozitivně naladěná a sama se sebou kamarád, pak je přitažlivá a krásná i pro své okolí. Kolikrát se stane, že vám někdo řekne „jé, vám to sluší“, a přitom nedošlo k žádné změně, jenom se cítíte prostě dobře.

* Jak se cítíte ve svém věku?

Každý věk má své a já směřuji k čím dál větší pohodě.

* Jste spokojená se svým současným vzhledem?

Tak samozřejmě, že bych ještě něco tu a tam změnila. Ale ve skutečnosti spokojená jsem.

* Stárnete jako vaše maminka?

Všichni stárneme, možná jen trochu pomaleji. Některé ženy dokážou zestárnout do krásy a moje maminka mezi tyto ženy patří. Doufám, že se jí v tomto směru budu podobat.

Témata: Slavní rodiče, Časopis Moje psychologie, Trik, Posilovna, Módní návrhářka, Hana Vágnerová, Zen, Hana Vagnerová, České ženy, Tenká hranice, Sulov, Tatiana Vilhelmová, Botox, Pán Bůh, Sla, Návrhářka, Manikúra