Maminka.czSlavní tatínci

Smutné výročí čtyřnásobného táty Kobeho Bryanta, který tragicky zahynul i se svou dcerou. Co pro své holky udělal?

Dita Mrázková 2.  2.  2023
Jeden z nejúspěšnějších basketbalistů světa a milující táta. To byl Kobe Bryant. Před pár dny uplynulo třetí výročí od jeho tragické smrti. Kobe zahynul při nehodě vrtulníku i se svou milovanou dcerou. Fotografie ještě kompletní rodiny i vyznání jeho ženy berou za srdce...

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Když před čtyřmi lety oznámila rodina úspěšného sportovce, že se těší na příchod čtvrté dcery, tehdy trojnásobný otec se nechal slyšet, že by se nebránil dalšímu dítěti. Přál si mít syna. To se mu bohužel splnit nepodařilo. Se svou poslední dcerkou si mohl užít jen necelý rok jejího života.

"Myslím, že chce kluka víc než já," řekl Kobe na adresu své ženy před čtyřmi lety. "Miluju mít holky, jsem z toho nadšený. Vanessa také, ale chtěla by i jednoho maminčina chlapečka. Uvidíme, jestli to dokážu," dodal se smíchem.

VIDEO: SVĚT TRUCHLÍ. LEGENDA NBA KOBE BRYANT TRAGICKY ZAHYNUL PŘI PÁDU VRTULNÍKU

Tohle přání se už nesplní. V lednu roku 2020 Kobe spolu s jednou ze svých dcer a dalšími lidmi tragicky zahynul při pádu soukromého vrtulníku. Posádka letěla na dětský basketbalový trénink. Basketu se totiž věnovala Kobeho druhorozená dcera Gianna. Na palubě spolu s ní zahynula i Giannina spoluhráčka a její rodiče.

Klepněte pro větší obrázek

Vanessa a Kobe Bryantovi byli rodiči celkem čtyř dcer, a to Natalie (20), Gianny (†13), Bianky (6) a Capri (3). 

S nejstarší dcerou, které dal přezdívku Nany, podle slov jeho ženy nejraději sledoval filmy a pohádky. "S Natalií chodil na premiéry Star Wars nebo Harryho Pottera. Měli spolu filmové maratony. Kobe miloval i romantické filmy, rád se díval na Ocelové magnólie nebo Malé ženy. Nevypadal na to, ale měl něžné srdce," zavzpomínala na něj Vanessa.

Klepněte pro větší obrázek

Dcera Gianna alias Gigi byla prý tátovou mini verzí a zřejmě i tatínkovým největším miláčkem. Však také začala hrát basketbal a Kobe byl na její talent pyšný. "Říkali mi, Kobe, musíš mít syna, aby mohl jít ve tvých šlépějích. Ale já žádného nepotřebuju. Jen se koukněte na Gigi. To ona je pokračovatelkou tradice," řekl pyšný táta na adresu své dcery. Gianna měla přezdívku Mambacita, kterou si Vanessa po její smrti nechala  vytetovat.

Klepněte pro větší obrázek

Třetí dceři Biance říkával BB, a to ona byla důvodem, proč se její rodiče, kteří tehdy čelili manželské krizi, nakonec nerozvedli. 

Poslední dcerku Capri KoKo si stačil užít pouhých sedm měsíců.

Klepněte pro větší obrázek

Vanessa, která zůstala sama se svými třemi dcerami, věnuje každý rok tichou vzpomínku své dceři i svému muži, o kterém prohlásila, že jeho úplně největším úspěchem byly jeho děti.

"Milý Kobe, děkuji ti za to, že jsi byl ten nejlepší manžel a otec, jaký jsi mohl být. Děkuji ti, že jsi to s námi nikdy nevzdal. Děkuji ti za všechnu tvou tvrdou práci. Děkuji ti za naši rodinu. Děkuji ti za naše dcery. Děkuji ti za to, že jsi neúnavně pracoval, abys nás zaopatřil, a že jsi nám dopřál ten nejúžasnější život," vzdala hold na loňském ceremoniálu v Basketbalové síni slávy, kam byl její muž posmrtně uveden.

Témata: Děti, Slavní rodiče, Láska a vztahy, Rodina, Slavní tatínci, Rodičovství, Fotografie, Dcera, tatínek, Otec, Sport, Celebrity, Sociální sítě, Smrt dítěte, Bolest, Dcery, Harry Potter, Smrt, tragická smrt, sportovec, Natalia, Výročí, basketbalista, Gianna, Vanessa Bryant, Sport na Heureka.cz